Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinski Reformisti traže hitnu smjenu direktora Varkoma, ali i odgovornost župana Štromara

Objavljeno:

- dana

NAKON NOVOG FIJASKA

Hitno razrješenje direktora Varkoma Vlade Vlašića te očitovanje i preuzimanje odgovornosti koordinatora projekta Aglomeracije župana Predraga Štromara zatražili su varaždinski Reformisti.

To traže nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila već treći Varkomov natječaj vezan uz Aglomeraciju, ali i nakon što su se pojavile ozbiljne sumnje u pogodovanja prilikom kupovine zemljišta.

<< Nevjerojatno: Varkomu poništen već treći natječaj u sklopu Aglomeracije Varaždin!

– Zbog poništenih natječaja, Varkom je dosad morao platiti više od 600.000 kuna, a neizbježne štete i plaćanja u budućnosti se mjere u desecima milijuna kuna. Zato tražimo da se Vlado Vlašić hitno razriješi, a da župan Štromar preuzme odgovornost kao koordinator cjielog projekta Aglomeracije – zatražili su Reformisti.

Podsjećaju da su u projektu Aglomeracije u Varaždinskoj županiji dosad pali svi natječaji osim onog u kojem je posao od 8,6 milijuna kuna dobila tvrtka Štromarovog dugogodišnjeg suradnika, HNS-ovca Nikole Kučiša. 

– Činjenica je i da velik broj natječaja još nije niti raspisan, kao i da projekt od JASPERS-a, tijela Europske komisije, nije prošao niti potvrdu studije, što je prva pretpostavka. S druge strane, projekti aglomeracije u Međimurju i Petrinji su u visokoj su fazi realizacije – istaknuli su u priopćenju.

<< Varkom zbog kanalizacije u Donjem Kučanu i Zbelavi nepotrebno kupio čak 9.500 kvadrata zemljišta?

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!