Povežite se s nama

U fokusu

Varkom prodaje Aquatehniku za 29,7 milijuna kuna, kupac sve radnike mora zadržati još tri godine

Objavljeno:

- dana

STROGI UVJETI

Varaždinski Varkom raspisao je natječaj za prodaju Aquatehnike, njihove tvrtke-kćeri koja je specijalizirana za gradnju kanalizacije i vodovoda.

Budući kupac morat će ponuditi najmanje 29,7 milijuna kuna, kolika je početna cijena na temelju studije o procjeni vrijednosti. Ponude niže od te cijene neće biti razmatrane, istaknuto je u natječaju.

Postavljeno je još nekoliko strogih uvjeta: zainteresirani ponuđači moraju zadržati tvrtku, djelatnost i sjedište, kao i sve zaposlene tijekom sljedeće tri godine, točnije sve do kraja 2019. godine. Uz sve to, morat će imenovati predstavnika Varkoma u Nazdorni odbor Aquatehnike na razdoblje od tri godine.  

Uvid u dokumentaciju Aquatehnike bit će moguć od 7. do 12. studenoga u sjedištu Varkoma na Trgu bana Jelačića. Nakon isteka tog roka, zainteresirani trebaju poslati neobvezujuće ponude za kupnju poslovnih udjela, pri čemu je rok 20. studenoga.

U natječaju je istaknuto da će predstavnici Varkoma obaviti potrebne razgovore sa zainteresiranim kupcima, i to odvojeno, a time će završiti prvi krug javnog natječaja. Varkom će nakon toga odabranim ponuđačima dostaviti poziv za dostavu obvezujućih ponuda.

Izvor:
Foto: Aquatehnika

U fokusu

Varaždin: počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje