Povežite se s nama

Događanja

Vatrogasci gasili jutros požar i evakuirali zaposlenike

Objavljeno:

- dana

SIMULACIJA POŽARA U TRGOVINI OBI

Požarni alarm se upalio, na veliko iznenađenje i šok svih kupaca, a dim je počeo sukljati s prvog kata trgovačkog centra OBI. Drama se odvijala na prostoru Shopping parka Supernova, danas u jutarnjim satima.

Na sreću, riječ je samo o simulaciji. Naime, u OBI trgovini održana je regularna vježba evakuacije u slučaju požara.

U nekoliko minuta

Točno u 11 sati upalio se alarm, vrata su se zaglavila, a kupci su mirno izlazili iz OBI-ja. Trebale su četiri minute da djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina dođu na mjesto požara. S tri vozila – autocisternom, autoljestvama i navalnim vozilom stigli su te krenuli u gašenje požara na prvom katu OBI-ja. – Važno je da stignemo na vrijeme, što smo i uspjeli. Također, gašenje požara i evakuaciju, uspješno smo proveli – rekao je Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP).

Ovo je varaždinskim vatrogascima rutinski posao, no uspješna realizacija zadatka ovisi i o nekim drugim faktorima. – Važno je da netko od odgovornih osoba u poslovnom prostoru bude prisutan, da surađuje i navodi nas kuda treba ići. Tako možemo biti još efikasniji. Sada je, recimo, požar izbio na prvom katu i do tog mjesta treba doći – dodao je Labaš.

Evakuacija

Osim što su gasili požar, varaždinski vatrogasci su i spašavali pojedince koji su ostali “zatočeni” u prostoriji gdje je požar izbio. Oni su s prvog kata sišli ljestvama. Ipak, ovaj put bilo je to malo ležernije s obzirom na to da prave panike nije bilo. Naime, za dojam požara koristio se profesionalni scenski dim koji je zadimio hodnik na prvom katu, a on je potpuno neškodljiv.

Iako tek vježba, ova simulacija plijenila je pažnju svih kupaca koji su se okupili pred OBI trgovinom i pratili ovaj događaj koji je trajao dvadesetak minuta. Kako bi im gledanje ovih prizora po vrućini bilo ugodnije, djelatnici OBI-ja pripremili su za kupce na parkiralištu sokove i grickalice.

U svakom slučaju, bila je ovo atrakcija koja je Varaždinkama i Varaždincima zasigurno razbila ovu ljetnu monotoniju.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje