Povežite se s nama

Međimurje

Vatrogasna olimpijada dječjih vrtića: mališani uživali u vatrogasnim igrama, ekipa „Zvjezdica“ osvojila 1. mjesto

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Vatrogasne sportske udruge Žiškovec te u suradnji s DVD-om Žiškovec i VSU-om Merhatovec povodom obilježavanje Dječjeg tjedna održana je 1. Vatrogasna olimpijada dječjih vrtića grada Čakovca. Zabavnim natjecanjima na travnatim terenima NK Dinama u Žiškovcu odazvalo se sedam ekipa iz čakovečkih dječjih vrtića „Cvrčak“ i „Cipelica“. Mališane i njihove odgojiteljica dočekalo je sedam disciplina primjerenih njihovoj dobi, a dobili su priliku okušati se u aktivnostima naziva vijci i matice, kuglana, bacanje loptice za badminton, bacanje novčića, slalom, kanta s vodom i bacanje kugle.

Male natjecatelje su obišli i pozdravili čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, gradska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te Radovan Zadravec, predsjednik VSU-a Žiškovec.

– Djeca imaju priliku od naših vatrogasaca naučiti kako biti vrijedan, hrabar i odgovoran – rekla je Cividini.

– Organizirali smo Olimpijadu za dječje vrtiće da bi oni na ovakav način pobliže stekli znanja o vatrogasnom pozivu, ali i upoznali djelatnosti te sportske aktivnosti vatrogasaca – dodao je Zadravec.

S 204 bodova najbolje su bile „Zvjezdice“, sa 194 bodova drugo mjesto su zauzele „Vjeverice“, dok su treće mjesto osvojile „Stonoge“ s 5 bodova manje. U poretku od 4. do 7. mjesta redom su se našle ekipe „Maslačka“, „Cipelice“, „Cvrčka“ i „Krijesnica“. Svi sudionici nagrađeni su medaljama i majicama te promotivnim materijalima Hrvatske vatrogasne zajednice te je već najavljeno da je nakon uspješne prve olimpijade u planu i nastavak projekta, u svibnju 2023. godine povodom Mjeseca zaštite od požara.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje