Povežite se s nama

Kultura

Važan dan za hrvatska nacionalna kazališta: intendanti u Varaždinu potpisali Ugovor o stalnoj suradnji

HNK u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 3. svibnja, u velikoj koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu u prisutnosti ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek potpisan je prvi Ugovor o stalnoj suradnji hrvatskih nacionalnih kazališta.

Ugovor su potpisali intendanti svih pet nacionalnih kuća: intendantica HNK u Varaždinu Jasna Jakovljević, intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, intendantica HNK u Osijeku Dražena Vrselja, intendant HNK Ivana pl. Zajca Rijeka Marin Blažević i intendant HNK u Splitu Srećko Šestan.

Osim što će ovom suradnjom publika dobiti priliku uživati u scenskom i glazbenom repertoaru drugih nacionalnih kazališta, suradnja se odnosi i na koprodukcije te razmjenu umjetnika.

– Nacionalna kazališta, da bi u potpunosti ispunila svoju funkciju, moraju bliže surađivati. Ovim sporazumom obvezuju se i na međusobna gostovanja i na koprodukcije. To će biti na dobrobit umjetnika i na dobrobit publike – istaknula je tom prilikom ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Zadovoljstvo nije krila ni varaždinska intendantica Jasna Jakovljević.

– Očekujemo da će zbog potpisivanja ovog sporazuma publika u još većem broju dolaziti u kazalište. Veliki je privilegij potpisati ugovor sa sva četiri velika nacionalna kazališta. Već u nekoliko gostovanja koja smo imali do sada, predstave su naprosto rasprodane – zaključila je Jakovljević.

Kultura

„Vilinsko igrišče“ u Kamenoj Gorici uz bogat kulturno-umjetnički program i zanimljive radionice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof i Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ iz Madžareva, u Kamenoj Gorici održava se osmo po redu „Vilinsko igrišče“. 

U Kamenoj Gorici će se tako u srijedu, 23. lipnja 2021., s početkom u 18.30 sati, uoči samog spomendana sv. Ivana Krstitelja, kod zvonika održati kulturno-umjetnički program u kojem sudjeluju Kulturna udruga „Sveti Martin“ – Dubrava, Katarina Zadrija – Vrbovec, Darko Foder – Ivanec, Dramska družina „Ozana“ – Visoko, Dramska družina „Videki“ – Novi Marof, Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ – Madžarevo i KUD „Kraljica mira“ – Podrute.

Posjetitelje očekuje bogat kulturno-umjetnički program, radionica slikanja, radionica pletenja vijenaca i kinča, radionica zvonjenja u zvoniku i degustacija domaćih kolača.

Nastavite čitati

Kultura

Sax in the City: ove srijede kod fontane na Kazališnom trgu koncert učenika na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kazališnom trgu, kod fontane, u srijedu, 16. lipnja, s početkom u 19 sati publici će se predstaviti kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – osnovnoškolci i kvartet saksofona Glazbene škole u Varaždinu – srednjoškolci.

Uz njih će nastupiti i kvartet saksofona Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

Nastup će se održati na otvoreno, a ulaznica nema.

– Sve posjetitelje molimo da se u svakom trenu pridržavaju važećih epidemioloških mjera – poručuju iz Koncertnog ureda Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!