Općina Vinica u svim naseljima ima postavljena dječja igrališta, koje svake godine u proljeću temeljito obnavljaju i po potrebi postavljaju novo. Tako su i ove godine, ali sa zakašnjenjem zbog pandemije postavili novo dječje igralište u Vinici.

Igralište je uređeno u Ulici Mate Rupčića koja graniči s naseljem Donje Vratno. Ovih dana oko igrala nasut će se pijesak, postaviti klupa i urediti čitava površina.

– Nažalost, zbog koronakrize morali smo zatvoriti ulaz na igralište kod dječjeg vrtića, ali ćemo nastojati, i to u što kraćem roku, postaviti novi komplet igrala,  a zbog sigurnost vrtićke djece igralište ćemo fizički odvojiti od vrtićkog i moći će se kao i dosada nesmetano koristiti. Zato molim sve roditelje iz Marčana za razumijevanje i strpljenje jer dječja igrala ne možemo sami postavljati, već to mogu samo ovlaštene firme sa svim važećim sigurnosnim atestima – ističe općinski načelnik Marijan Kostanjevac.

Ukupna investicija iznositi će cca 130 tisuća kuna i biti će u cijelosti osigurana iz općinskog proračuna.

Zdravlje i sigurnost  djece je na prvom mjestu. Premda je za ovu Općinu riječ o velikom novčanom izdatku,  novac je i ovaj put osiguran.

Komentari

Komentara