Povežite se s nama

Međimurje

Više od 120 djevojčica i djevojaka uvježbavale tajne mažoret vještine

Objavljeno:

- dana

DRUŽENJE U NEDELIŠĆU

Nedelišće je i ove godine bilo domaćin najvećeg mažoret kampa u Hrvatskoj.

U organizaciji Mažoretkinja Nedelišća kamp je od 21. do 24. kolovoza održan petu godinu zaredom. Ove godine kamp je okupio više od 120 djevojčica i djevojaka iz cijelog Međimurja, većinom dugogodišnjih mažoretkinja, ali je bio i priličan broj onih koje su se na nekoliko dana odlučile okušati u ovoj atraktivnoj vještini.

Sedam grupa

– Iako nam je ljeto bilo ispunjeno brojnim nastupima, pretposljednji tjedan u kolovozu odlučile smo rezervirati za svoj dugogodišnji projekt koji financiramo uz pomoć Općine Nedelišće i Međimurske županije. Veseli što su nam se pridružile djevojčice koje se do sada nisu bavile mažoretom – otkrile su organizatorice kampa.
Sudionice kampa bile su podijeljene u sedam grupa koje su vodile educirane trenerice s višegodišnjim iskustvom Vedrana Radmanić, Ivana Hajdinjak, Petra Mesarić, Lucija Novak, Blanka Šipek, Kristina Bacinger i odgojiteljica Ida Topolnjak. Njima su u radu s polaznicama kampa pomagale asistentice iz redova seniorskoga i juniorskog sastava Mažoretkinja Nedelišća Berta Bregović, Tena Treska, Martina Železnjak, Lara Vlahović, Hana Novak i Jana Srnec.

– Polaznice kampa su u četiri dana naučile osnove mažoret plesa i vrtnje sa štapom, uz puno rekreacije, plesa, ali i timskih igara. Kako bi prezentirale naučeno, posljednjeg dana kampa održana je kratka prezentacija za roditelje. Sve sudionice su dobile majicu, diplomu za uspješan završetak kampa i zajedničku fotografiju za uspomenu – kažu mažoretkinje.

Počeli upisi

Završetkom kampa ne završavaju i aktivnosti Mažoretkinja Nedelišća. Naime, odmah se intenzivno započelo s pripremama za nove jesenske nastupe, a odrađene su i pripremne aktivnosti za upise novih članica. Kamp je zainteresirao veliki broj djevojčica koje bi rado postale dio zelene mažoret ekipe. Upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća, starosti od četiri godine nadalje, traju sve do kraja rujna. Svi zainteresirani za upis mogu se javiti trenericama Vedrani (098 932 3599), Ivani (099 574 3527) ili Lidiji (091 552 1705).

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje