Povežite se s nama

Život i društvo

Više od 500 umirovljenika na 8. susretu pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Pjesmom „Dobro mi došel prijatelj“ u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Općine Mali Bukovec 18. listopada je u Areni Varaždin započeo 8. susret pjevačkih zbora Matice umirovljenika Hrvatske.

Riječ je o tradicionalnom susretu čiji je domaćin ovaj put bio Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, a otvorila ga je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Nastupilo je 16 pjevačkih zborova iz svih dijelova Hrvatske.

– Posebno je zadovoljstvo što je domaćin ovog susreta Varaždinska županija, u kojoj smo ponosni na glazbenu tradiciju i Glazbenu školu u Varaždinu koja je poznata upravo po zborskom pjevanju. Drago mi je na licima naših umirovljenika vidjeti osmijehe, vedrinu i optimizam, koji pokazuju da se u svojim umirovljeničkim danima bave aktivnošću koja ih veseli. Uživali smo u prekrasnim izvedbama zborova koji su pjevali iz sveg srca. Vjerujem da će svi sudionici iz naše županije otići s prekrasnim iskustvom i dojmovima – rekla je Silvija Zagorec.

Dobrodošlicu je zaželjela i Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije.

– Nadam se da ćete se u našoj županiji osjećati ugodno, baš kao što se mi, osobe treće životne dobi, osjećamo svakoga dana. Iskreno i od srca mogu reći da smo ovdje cijenjeni, paženi i maženi jer Varaždinska županija izdvaja velika sredstva za rad Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba, pomaže nam i u našim aktivnostima kako bi se osjećali korisno u ovome društvu. Srce nam je veliko što smo danas domaćini jedne ovako velike manifestacije – istaknula je Jadranka Bahlen.

Više od 500 sudionika i njihovih pratitelja nisu se međusobno natjecali, nego je Susret bio prigoda da udruge umirovljenika prikažu dio kulturnog stvaralaštva kojeg provode u okviru svojih brojnih aktivnosti.

– Lijepo vas je vidjeti u ovako velikom broju. Ovdje ste svi pobjednici, jer nema prvog, drugog i trećeg mjesta. Budimo svi zajedno, udružimo se i mislimo samo na ono zbog čega smo tu, a to su naši umirovljenici. Željela bih da to što imaju Varaždin i Varaždinska županija imaju i sve druge županije, tu poruku ćemo svima prenijeti. Zahvaljujem domaćinu, Županiji i Savezu umirovljenika i starijih osoba, jer ovdje smo došli isključivo kao gosti, što još nisam doživjela. Hvala svima, neka bude puno zdravlja i sreće, a mirovine da nam budu barem malo veće! – poručila je predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna.

Na 8. susretu pjevačkih zbora Matice umirovljenika Hrvatske bila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić te predstavnica Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Tamara Ljubić.

Život i društvo

Natjecanje orača Varaždinske županije ove će se godine održati 27. srpnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije organizira 18. natjecanje orača Varaždinske županije.

Natjecanje će se održati u subotu, 27. srpnja, s početkom u 10 sati, na parceli bivše vojne ekonomije iza trgovine Branka, Kninska cesta, Varaždin.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije: plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci, a za prvoplasirane natjecatelje organizatori su osigurali vrijedne novčane nagrade i poklon pakete sponzora.

Osim programa oranja, natjecatelje i sve posjetitelje očekuje i prigodna ugostiteljska ponuda te prezentacija proizvoda lokalnih proizvođača.

Nastavite čitati

Život i društvo

Objavljen je program obilježavanja Dana općine Ljubešćica, zasvirat će i Gazde

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Ljubešćica objavila je program proslave dana općine pod nazivom “Ljubešćica u srcu 2024.”.

Sve počinje tijekom vikenda od 19. do 21. srpnja 2. Off road utrkom Glogovina.

Program traje sve do 5. kolovoza, a mi ćemo izdvojiti neka događanja.

U četvrtak, 1. kolovoza, na Ljubeškom trgu održat će se projekcija kratkometražnog igranog filma “Šutim” redateljice i producentice Sare Horvatić.

Na istom mjestu zabavljat će se u petak, 2. kolovoza, uz popularne Gazde.

Dan nakon toga, subota, rezervirana je za prvenstvo u tenisu, a navečer druženje uz Fenomen Band.

Druženja neće nedostajti niti u nedjelju, 4. kolovoza, uz Gulašijadu, seoske sportske igre i glazbu Vrijeme ljubavi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje