Povežite se s nama

Međimurje

Vjernici župe Sveti Martin na Muri održali pobožnost na otvorenom

Objavljeno:

- dana

SVEĆANOST

Mnogobrojni vjernici iz župe Sveti Martin na Muri i ove su godine sudjelovali na pobožnosti Križnog puta na otvorenom.

Pobožnost je započela uvodnom molitvom u župnoj crkvi, a nastavljena je u postajama u Vrhovljanu, Žabniku, Marofu i ostalima. Na kraju Križnog puta, župljni su se vratili u crkvu gdje je četrnaestom postajom završila pobožnost.  

Duhovno ozračje

Nakon toga, za sve sudionike u crkvi Sv. Martina Biskupa održana je sveta misa.
Križni put pratili su pjevači te su pjesmom i molitvom doprinjeli duhovnom ozračju. Postaje su predmolili domaći župnik i ovogodišnji krizmanici.
Tijekom Križnog puta izmoljena su sva otajstva krunice, neka i više puta, a dva puta vjernici su molili krunicu Božanskog milosrđa. 

Nosili križ

Župljanin Dean Krajačić predstavljao je Isusa te je nosio križ. Šimuna Cirenca bilo je mnogo, a predstavljala su ga djeca i stariji vjernici.
Kod svake postaje Križnog puta bio je i scenski prikaz dotičnih četrnaest postaja.

– Pobožnost Križnoga puta podsjeća nas na ona mjesta u Jeruzalemu na kojima je Isus prolazio do Golgote, da smrću svojom na križu otkupi i spasi sve ljude – poručuju iz Župe Sveti Martin na Muri. 

– I mi smo prolazili kroz  razna mjesta naše župe, kako bismo još više bili svjesni da postoji potreba međusobne žrtve i prihvaćanja vlastitog križa – nadodali su iz Župe. 

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Na autobusnom stajalištu u Pribislavcu vandali uništili naljepnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Pribislavcu je javna imovina opet bila na meti vandala.

Ovoga puta potrgane su naljepnice na autobusnom stajalištu.

– Radi se o šteti od oko 1000 kuna. Počiniteljima poručujem da idući put roditeljima uzmu 1000 kuna iz novčanika pa ih uredno poderu, jer su to isto napravili i sad, samo na “facerski” način – ogorčen je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Popravak će, naravno, pasti na leđa Općine, iz koje pak poručuju i da će se u pronalasku počinitelja poslužiti videonadzorom. Iako se ne radi o izrazito velikom iznosu štete, ovakva su djela prilično česta i u konačnici mogu uzrokovati velike, a potpuno nepotrebne troškove koje, u krajnjoj liniji, mještani opet plaćaju iz vlastitog džepa.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje