Povežite se s nama

Međimurje

Vjernici župe Sveti Martin na Muri održali pobožnost na otvorenom

Objavljeno:

- dana

SVEĆANOST

Mnogobrojni vjernici iz župe Sveti Martin na Muri i ove su godine sudjelovali na pobožnosti Križnog puta na otvorenom.

Pobožnost je započela uvodnom molitvom u župnoj crkvi, a nastavljena je u postajama u Vrhovljanu, Žabniku, Marofu i ostalima. Na kraju Križnog puta, župljni su se vratili u crkvu gdje je četrnaestom postajom završila pobožnost.  

Duhovno ozračje

Nakon toga, za sve sudionike u crkvi Sv. Martina Biskupa održana je sveta misa.
Križni put pratili su pjevači te su pjesmom i molitvom doprinjeli duhovnom ozračju. Postaje su predmolili domaći župnik i ovogodišnji krizmanici.
Tijekom Križnog puta izmoljena su sva otajstva krunice, neka i više puta, a dva puta vjernici su molili krunicu Božanskog milosrđa. 

Nosili križ

Župljanin Dean Krajačić predstavljao je Isusa te je nosio križ. Šimuna Cirenca bilo je mnogo, a predstavljala su ga djeca i stariji vjernici.
Kod svake postaje Križnog puta bio je i scenski prikaz dotičnih četrnaest postaja.

– Pobožnost Križnoga puta podsjeća nas na ona mjesta u Jeruzalemu na kojima je Isus prolazio do Golgote, da smrću svojom na križu otkupi i spasi sve ljude – poručuju iz Župe Sveti Martin na Muri. 

– I mi smo prolazili kroz  razna mjesta naše župe, kako bismo još više bili svjesni da postoji potreba međusobne žrtve i prihvaćanja vlastitog križa – nadodali su iz Župe. 

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje