Povežite se s nama

Međimurje

Vraćaju nam se liječnici iz Irske, Njemačke i Zagreba

Objavljeno:

- dana

JUBILEJ

Jubilarna peta obljetnica međimurske Hitne obilježena je u znaku širenja na nove ispostave i zapošljavanja novih liječnika, od kojih su neki povratnici iz inozemstva.

– Kruna svih pet godina nova su zapošljavanja u Zavodu, prvenstveno za potrebe Murskog Središća, ali i dolazak mladih liječnika. Osobito veseli povratak liječnika i medicinskog osoblja iz Irske i Njemačke, a čak imamo i povratnicu iz zagrebačke klinike – istaknuo je ravnatelj Zavoda Tomislav Novinščak tijekom svečanog obilježavanja 5. obljetnice Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. 

Novi liječnici

Jubilej je obilježen prigodnom svečanošću uz predstavljanje novih mladih liječnika i tehničara te potpisivanjem ugovora, čime s radom kreće ispostava Hitne u Murskom Središću. Prema riječima ravnatelja, mnogo se toga promijenilo od osnutka Zavoda; od reforme medicine, “na koju su se svi morali privikavati” do osnivanja Ispostave Prelog, rekonstrukcije Zavoda, nabavke nove opreme, tehnologija, uvođenja standarda i digitalizacije. Sa županom Matijem Posavcem potpisao je ugovor o financiranju dugo očekivane Ispostave Mursko Središće u iznosu od 300.000 kuna. Svečano otvorenje Hitne u Murskom Središću upriličit će se 12. svibnja, a službeni rad počinje 15. svibnja. Obavljene su finalne provjere Povjerenstva Ministarstva zdravstva i zadovoljeni su svi uvjeti za tim T2 za područje Grada Mursko Središće i susjednih općina. Za potrebe rada tima u Murskom Središću zaposleno je deset ero medicinskih tehničara i sestara. Osim toga, u Županiji je također zaposleno četvero mladih liječnika kao zamjene za odlaske na specijalizaciju te još dvoje novozaposlenih za radna mjesta medicinske sestre i vozača. To je ukupno 16 novih radnih mjesta, pa župan ističe da u Međimurju “nema problema s odlaskom liječnika kao što je to u drugim sredinama”. – Upravo suprotno, k nama se vraćaju i dolaze – ističe župan. Svi su se složili da je neophodno dati poticaj mladim zdravstvenim djelatnicima kroz poticajnu sredinu, a tome će pridonijeti i tri nove specijalizacije iz EU fondova koje su odobrene za potrebe Hitne.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje