Povežite se s nama

Međimurje

Vraćaju nam se liječnici iz Irske, Njemačke i Zagreba

Objavljeno:

- dana

JUBILEJ

Jubilarna peta obljetnica međimurske Hitne obilježena je u znaku širenja na nove ispostave i zapošljavanja novih liječnika, od kojih su neki povratnici iz inozemstva.

– Kruna svih pet godina nova su zapošljavanja u Zavodu, prvenstveno za potrebe Murskog Središća, ali i dolazak mladih liječnika. Osobito veseli povratak liječnika i medicinskog osoblja iz Irske i Njemačke, a čak imamo i povratnicu iz zagrebačke klinike – istaknuo je ravnatelj Zavoda Tomislav Novinščak tijekom svečanog obilježavanja 5. obljetnice Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. 

Novi liječnici

Jubilej je obilježen prigodnom svečanošću uz predstavljanje novih mladih liječnika i tehničara te potpisivanjem ugovora, čime s radom kreće ispostava Hitne u Murskom Središću. Prema riječima ravnatelja, mnogo se toga promijenilo od osnutka Zavoda; od reforme medicine, “na koju su se svi morali privikavati” do osnivanja Ispostave Prelog, rekonstrukcije Zavoda, nabavke nove opreme, tehnologija, uvođenja standarda i digitalizacije. Sa županom Matijem Posavcem potpisao je ugovor o financiranju dugo očekivane Ispostave Mursko Središće u iznosu od 300.000 kuna. Svečano otvorenje Hitne u Murskom Središću upriličit će se 12. svibnja, a službeni rad počinje 15. svibnja. Obavljene su finalne provjere Povjerenstva Ministarstva zdravstva i zadovoljeni su svi uvjeti za tim T2 za područje Grada Mursko Središće i susjednih općina. Za potrebe rada tima u Murskom Središću zaposleno je deset ero medicinskih tehničara i sestara. Osim toga, u Županiji je također zaposleno četvero mladih liječnika kao zamjene za odlaske na specijalizaciju te još dvoje novozaposlenih za radna mjesta medicinske sestre i vozača. To je ukupno 16 novih radnih mjesta, pa župan ističe da u Međimurju “nema problema s odlaskom liječnika kao što je to u drugim sredinama”. – Upravo suprotno, k nama se vraćaju i dolaze – ističe župan. Svi su se složili da je neophodno dati poticaj mladim zdravstvenim djelatnicima kroz poticajnu sredinu, a tome će pridonijeti i tri nove specijalizacije iz EU fondova koje su odobrene za potrebe Hitne.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje