Povežite se s nama

Život i društvo

Vruće cijene na policama: krenula velika zimska sniženja u Trgovačkom centru Lumini

Objavljeno:

- dana

Krenula su velika zimska sniženja u Trgovačkom centru Lumini u Donjem Knegincu.

Brojne trgovine nude velik broj proizvoda po odličnim i “vrućim” cijenama. Na sniženju se može pronaći sve: od odjeće i obuće, do kućnih potrepština i proizvoda za ljepotu i zdravlje.

Od modnih brendova svakako treba istaknuti trgovine H&M, New Yorker, Women`secret, Europa 92, C&A i Sinsay gdje su odjevni komadi sniženi i do 50%.

Među najveća sniženja spadaju i popusti u trgovini Planet obuća do 60% i Galeb do 70%.

Ako ste u potrazi za zimskim čizmama svakako svratite u Deichmann koji daruje do 50% popusta ili u Top Shop gdje vas čeka do 50% popusta na odabrane Walkmaxx modele.

Za muške snage sniženja su pripremili Galileo i Jeordie`s, dok je za mame i tate trgovina Ciciban pripremila čak 40%, a Baby Center do 50% na odabranu odjeću i 30% popusta na obuću.

Sportaše čeka popust do 40% u trgovini Adidas te 50% u trgovini Sport Vision.

Posteljina.hr nudi 60% popusta na odabrane posteljine, a Gethaldus 30% na sunčane naočale.

Zimskim sniženjima se pridružuju trgovine Müller, Bipa, s.Oliver, Tom Tailor i mnogi drugi, tako da po vrućim cijenama možete naći za svakog ponešto.

Više informacija o popustima u Trgovačkom centru Lumini Možete naći na www.lumini.hr.

Život i društvo

U Hrvatskoj prevladava virus gripe A, u dvije županije na sjeveru ukupno 641 novi slučaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Hrvatskoj je tijekom sezone gripe 2022./2023., zaključno s 29. siječnja, u sklopu ukupnog tjednog izvještavanja zaprimljeno ukupno 19.372 prijava oboljelih od gripe na razini države, podaci su HZJZ-a.

Od toga su 4047 prijave zaprimljene u četvrtom tjednu ove godine, odnosno od 23. do 29. siječnja.

U Varaždinskoj je županiji u ovoj sezoni gripe prijavljeno ukupno 850 slučajeva, a u posljednjem tjednu 341 novi slučaj.

Međimurje je imalo ukupno 611 slučajeva gripe, a u četvrtom tjednu ove godine 300 novih.

Tijekom ove sezone prijavljena su šest smrtna ishoda zbog gripe i njezinih komplikacija.

Najveća stopa prijave gripe na 100.000 stanovnika bilježi se u Koprivničko-križevačkoj (incidencija 1668,3), Krapinsko-zagorskoj, Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Ova stopa za Varaždinsku županiju iznosi 531,1, a za Međimursku 579,7.

– U Nacionalnom referentnom centru za gripu HZJZ-a u uzorcima pozitivnim na virus gripe u tjednu 4. prevladava virus gripe A (96,8%), uz sporadičnu detekciju virusa gripe B. Među subtipiziranim uzorcima pozitivnih na virus gripe A, u većini uzoraka (79,4%) potvrđen je virus gripe A/H1N1, dok virus gripe A/H3N2 čini 20,6% svih subtipiziranih uzoraka – objavio je HZJZ.

Nastavite čitati

Život i društvo

APN kreće u novi krug provedbe natječaja subvencioniranja stambenih kredita

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) 1. veljače je objavila da kreće u novi krug provedbe natječaja subvencioniranja stambenih kredita u 2023. godini.

Objavili su hodogram prema kojemu po kojem je objava javnog poziva za dostavu ponuda banaka planirana za sredinu veljače, dok bi APN zahtjeve građana trebao zaprimati od 20. ožujka.

U objavljenom hodogramu 20. ožujka je naveden kao datum kada će banke u ime svojih klijenata početi s predajom zahtjeva za subvencije APN-u.

Javni poziv za građane bit će otvoren oko mjesec dana, odnosno do utroška osiguranih državnih sredstava, a procjenjuje se da će za ovu godinu biti potrebno izdvojiti oko 9.3 milijuna eura ili 70 milijuna kuna, što odgovara broju od oko 5800 zahtjeva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje