Povežite se s nama

Život i društvo

Korisnike “Ludbreškog sunca” ugostila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Objavljeno:

- dana

Prosinac je za Udrugu Ludbreško sunce bio mjesec pun događanja.

Bio je to mjesec reizbora i Ruža Zlatar je ponovno izabrana za predsjednicu Udruge.

Ludbreško sunce ima stotinjak korisnika, najmlađemu je tek 18 mjeseci, najstarijem 60, a o svima brine 26 zaposlenih djelatnika.

U 2019. godini Udruga ima na raspolaganju nešto manje od tri milijuna kuna.

Božićni su blagdani za korisnike vrlo veseli. I ove ih su godine već tradicionalno punih ruku darova za Svetog Nikolu pristigli Marko iz Klagenfurta i obitelj Orlović.

Ovog prosinca održana je i nova, zanimljiva akcija naziva „Slatki Božić za Ludbreško sunce“. Za pokoji slatkiš svi zainteresirani su dobili božićne fotografije snimljene u parku dvorca Batthyany.

Ideju je pokrenula Marija Kranjčec Vurušić, fotografkinja koja je hobi pretvorila u dodatni posao. Uskočila joj je u pomoć Cvjećarna “Ruža”, a uključio se i Grad Ludbreg.

Obitelji, braća i sestre dobili su prekrasne božićne fotografije, a u Udrugu su stigli brojni slatkiši i grickalice.

Osim što su primali goste, korisnici Udruge bili su i ugošćeni.

Domaćica im je u svom Uredu bila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, za koju su korisnici zajedno s još dvije hrvatske udruge za osobe s invaliditetom izradili nakit i ukrase za najveći, središnji bor Ureda predsjednice.

Predsjednica im je zahvalila i naglasila kako su svojim umijećem i trudom uljepšali njezin radni prostor.

– Pri tome posebno cijenimo ukrase i darove koji su izraz naših srca, a ne materijalnih ili tjelesnih mogućnosti jer za prihvaćanja ili dijeljenje dobrote ne postoje zapreke niti razlike među ljudima. Postoje samo ljudi otvorena srca koji znaju primati, davati i podijeliti veselje s drugima – kazala je predsjednica.

Korisnici Ludbreškog sunca su zahvalili predsjednici na gostoprimstvu i pozvali ju da im uzvrati posjet, što je ona i obećala.

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje