Povežite se s nama

Život i društvo

Korisnike “Ludbreškog sunca” ugostila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Objavljeno:

- dana

Prosinac je za Udrugu Ludbreško sunce bio mjesec pun događanja.

Bio je to mjesec reizbora i Ruža Zlatar je ponovno izabrana za predsjednicu Udruge.

Ludbreško sunce ima stotinjak korisnika, najmlađemu je tek 18 mjeseci, najstarijem 60, a o svima brine 26 zaposlenih djelatnika.

U 2019. godini Udruga ima na raspolaganju nešto manje od tri milijuna kuna.

Božićni su blagdani za korisnike vrlo veseli. I ove ih su godine već tradicionalno punih ruku darova za Svetog Nikolu pristigli Marko iz Klagenfurta i obitelj Orlović.

Ovog prosinca održana je i nova, zanimljiva akcija naziva „Slatki Božić za Ludbreško sunce“. Za pokoji slatkiš svi zainteresirani su dobili božićne fotografije snimljene u parku dvorca Batthyany.

Ideju je pokrenula Marija Kranjčec Vurušić, fotografkinja koja je hobi pretvorila u dodatni posao. Uskočila joj je u pomoć Cvjećarna “Ruža”, a uključio se i Grad Ludbreg.

Obitelji, braća i sestre dobili su prekrasne božićne fotografije, a u Udrugu su stigli brojni slatkiši i grickalice.

Osim što su primali goste, korisnici Udruge bili su i ugošćeni.

Domaćica im je u svom Uredu bila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, za koju su korisnici zajedno s još dvije hrvatske udruge za osobe s invaliditetom izradili nakit i ukrase za najveći, središnji bor Ureda predsjednice.

Predsjednica im je zahvalila i naglasila kako su svojim umijećem i trudom uljepšali njezin radni prostor.

– Pri tome posebno cijenimo ukrase i darove koji su izraz naših srca, a ne materijalnih ili tjelesnih mogućnosti jer za prihvaćanja ili dijeljenje dobrote ne postoje zapreke niti razlike među ljudima. Postoje samo ljudi otvorena srca koji znaju primati, davati i podijeliti veselje s drugima – kazala je predsjednica.

Korisnici Ludbreškog sunca su zahvalili predsjednici na gostoprimstvu i pozvali ju da im uzvrati posjet, što je ona i obećala.

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Krenuli iz Malog Bukovca, preko Drave i Dunava, da bi na Ovčari položili vijence

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas u 11 sati pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec sedmorica Malobukovčana krenulo je putem Drave do Dunava i do Vukovara.

Potom će na Ovčari položiti vijence za sve koji su tamo izgubili živote u Domovinskom ratu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje