Povežite se s nama

Međimurje

Za promet svečano otvorena rekonstruirana Ulica kralja Petra Krešimira IV.

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Goran Gotal, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, predstavnici tvrtke Pavlic-asfalt-beton d.o.o. te brojni uzvanici i građani uveličali su otvorenje rekonstruirane Ulice kralja Petra Krešimira IV. u Prelogu.

Podsjećamo, radovi na rekonstrukciji i uređenju Ulice kralja Petra Krešimira IV. započeli su u rujnu ove godine i do kraja studenoga izvedeni su nogostupi, proširena je cesta te su uređena parkirna mjesta. Vrijednost radova iznosila je 1.223.428 kuna s PDV-om, a iste su zajednički financirali Grad Prelog i Ministarstvo graditeljstva Republike Hrvatske s iznosom od 600.000 kuna. Spomenuta sredstva su Gradu Prelogu uz ostalih osam općina u Međimurskoj županiji dodijeljena u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu, čija je ukupna vrijednost za Međimursku županiju iznosila 2.129.000 kuna. Radove je izvela tvrtka Pavlic-asfalt-beton iz Goričana, a nadzor je obavljala tvrtka OGP d.o.o. iz Preloga. Sve one koji će prometovati ovom ulicom blagoslovio je domaći župnik prečasni Antun Hoblaj. Gradonačelnik Kolarek u ovoj je prigodi istaknuo želju i potrebu za daljnjim uređenjem ulica na području Grada Preloga.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Više od 800 sudionika čakovečke biciklijade vozilo kroz Čakovec i prigradska naselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posjećenost, broj sudionika, ali prije svega atmosfera koja je vladala na brojnim punktovima diljem Čakovca potvrdili su da je ideja o pokretanju čakovečke biciklijade bila i više nego opravdana.

I druga po redu biciklijada „Čak bajk“ povodom Dana Grada Čakovca je pokazala je da su bicikli i Grad Zrinskih neraskidivo povezani.

Više od 800 sudionika biciklijade tijekom nedjelje od 9 do 18 sati vozilo je dionice koje su povezivale Čakovec i 13 čakovečkih prigradskih naselja.

Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade mogli su posjetiti svih 13 mjesnih odbora, gdje su se na prigodnim punktovima mogli osvježiti i dobiti pečat u knjižicu.

Sudionici su biciklijadu mogli započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami su odredili dionice koje žele voziti.

– Ključ ove biciklijade su mjesni odbori i brojni volonteri koji daju posebnu draž i vedrinu cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Potrudili su se svojski, pa imamo i predstavljanje udruga, glazbu, jela i pića. Na svakom punktu je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera zajednička svima – poručili su iz Zajednice sportskih udruga Čakovca koja je organizirala biciklijadu.

Za simboličan iznos stratnine sudionici su na poklon dobili vrećicu/torbu s logom biciklijade, flašicu vode i zdravi zalogaj, međimursku jabuku.

Podršku projektu dao je i Grad Čakovec, a čelni ljudi grada, gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, obišli su sve punktove.

Povrtna informacija svih sudionika je bila jako pozitivna, ali zajedničko svima je bilo što je svugdje vladao pozitivan štimung.

„Čak bajk“ biciklijada postaje nezaobilazni dio obilježavanja Dana Grada Čakovca i jedina je koja uključuje cijelo gradsko područje. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski policajci i građani u dobrovoljnoj akciji prikupili 33 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. svibnja, u sportskoj dvorani sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu održana je akcija darivanja krvi kojoj su se, kao i mnogo puta ranije, odazvali brojni zaposlenici Policijske uprave.

Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec s kojim Policijska uprava međimurska već niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima.

Brojni djelatnici Policijske uprave redoviti su darivatelji krvi te se vrlo rado odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja. Na taj način uvelike doprinose sakupljanju dostatnih doza ove dragocjene tekućine koja život znači.

Prošlotjednoj akciji priključili su se i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i ostali građani, te su ukupno prikupljene 33 doze krvi.

Tradicija darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje