Povežite se s nama

U fokusu

Za sanaciju tri apartmana u Selcu koje Grad ima u suvlasništvu “otišlo” 64.513 kuna

Objavljeno:

- dana

TROŠE I ZA ODMORE NAMJEŠTENIKA

– Što je s apartmanima u Selcu koje Grad Varaždin ima u svom vlasništvu? Zašto novce koje je nužno uložiti u preinake da bi Dječje odmaralište na Rabu mogli koristiti umirovljenici Grad radije ne uloži u svoje apartmane? 

Ta pitanja nedavno je postavila Dubravka Novak, predsjednica DND-a Varaždin, u kojemu plan Grada da Dječje odmaralište na Rabu koriste i umirovljenici smatraju neprihvatljivim. 

Izvan funkcije? 

Grad Varaždin u sklopu odmarališta u Selcu u suvlasništvu ima, kako doznajemo, tri apartmana, i to dva površine po 30,70 četvornih metara te studio-apartman površine 19,50 četvornih metara, koje mogu koristiti gradski službenici i namještenici. Cijene korištenja apartmana za 10 dana iznose 880 kuna s PDV-om za lipanj, srpanj i kolovoz te 715 kuna s PDV-om za rujan.

Prije dvije godine ti su apartmani sanirani. Ta investicija, koja je Grad Varaždin stajala 64.513,33 kune,  obuhvatila je demontažu, montažu i čišćenje objekata te parketarske i podopolagačke radove, keramičarske, soboslikarske i ličilačke, elektrostrojarske  i vodoinstalaterske radove. U Gradu  kažu da su spomenuti zahvati bili nužni.  
– Prije početka ljetne sezone 2013. predstavnici Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina izvršili su rutinski pregled apartmana broj 6, 12 i 46, koji se nalaze u sklopu kompleksa odmarališta u Selcu. Pregledom je utvrđena potreba vođenja nužnih građevinsko-obrtničkih radova sanacije kako bi se apartmani doveli u funkcionalno stanje koje omogućava siguran boravak tijekom korištenja u ljetnoj sezoni 2013. – izvijestili su iz Grada Varaždina. S obzirom na to da je apartmane koristilo ukupno 11 suvlasnika, dopisom je zatražena njihova suglasnost radi zajedničkog sufinanciranja radova u omjeru 1/11 bruto vrijednosti.

– Na temelju prikupljenih suglasnosti suvlasnika i provedenog postupka nabave Grad Varaždin je s najpovoljnijim ponuditeljem sklopio Ugovor o izvođenju građevinsko-obrtničkih radova radi sanacije apartmana broj 6, 12 i 46 u sklopu odmarališta u Selcu ukupne vrijednosti od 64.513 kuna s PDV-om – izvijestili su iz Grada.  

Ne odustaju 

Je li to posljednje ulaganje u apartmane u suvlasništvu Grada? Razmišlja li se možda da se i ti apartmani daju na korištenje umirovljenicima u vrijeme kad ih ne koriste gradski službenici? 

 

Grad u suvlasništvu ima dva apartmana od po 30,70 m2 i studio-apartman od 19,50 m2

– Budući da je Grad Varaždin suvlasnik s drugim jedinicama lokalne samouprave, njih ukupno 11, ne možemo poduzimati bilo kakve zahvate u prostoru bez suglasnosti ostalih suvlasnika – poručili su iz Grada, u kojemu i dalje ne odustaju od svog plana da Dječje odmaralište na Rabu ponude umirovljenicima.     
–  Odmaralište se trenutno koristi samo četiri mjeseca, od lipnja do rujna, dok preostalih osam mjeseci zjapi prazno. Ono je opremljeno i krevetima za odrasle s obzirom da s djecom borave odgajatelji i drugo osoblje, a bude li potrebno, nabavit će se još kreveta za odrasle. Tijekom ljeta odmaralište će, baš kao i dosad, isključivo biti namijenjeno za ljetovanje djece i organizaciju škole u prirodi. Neshvatljivo je protivljenje ideji da se odmaralište u vrijeme kada ga ne koriste djeca ponudi na korištenje umirovljenicima. Kome to smetaju umirovljenici i briga za ljude treće životne dobi? – pitaju se u Gradu.  

Izvor:
Foto:

U fokusu

Šansa poljoprivrednika iz Varaždinske županije je u proizvodima više kvalitete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koji su 15. i 16. listopada održani u Zagrebu, sudjelovali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec.

Uz strateške smjernice za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina, novosti o izmjenama u zakonodavstvu, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede 2023. -2030., na konferenciji je predstavljen i nacionalni sustav označavanja domaćih proizvoda “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”.

– Varaždinska županija ima niz zaštićenih poljoprivrednih proizvoda na europskoj i nacionalnoj razini, koji su autohtoni i itekako se ističu svojom kvalitetom. S obzirom da ne raspolažemo velikim poljoprivrednim površinama, budućnost poljoprivrede naše županije je u proizvodima više kvalitete i posebnih karakteristika koji mogu biti itekako konkurentni. Poljoprivrednici iz Hrvatske do 2027. godine iz EU fondova na raspolaganju imaju više od pet milijardi kuna, pri čemu će, primjerice, uskoro biti otvoren natječaj za robotizaciju farmi. Vjerujem da će priliku za povlačenje bespovratnih EU sredstava i daljnji razvoj proizvodnje  iskoristiti i poljoprivrednici iz Varaždinske županije, u čemu imaju našu punu podršku – rekao je župan Stričak.

U Zagrebu se varaždinskim zeljem, zaštićenim na razini Europske unije, predstavio PPP Cafuk.

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva prisustvao je i premijer Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, čije Ministarstvo je organiziralo događanje, kao i ministri, stručnjaci i brojni poljoprivrednici.

Nastavite čitati

U fokusu

Parkovi osposobili varaždinski aerodrom, svjedodžba za 3C kategoriju stiže idući tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon godina nebrige i sustavnog zapuštanja zgrade i okoliša Aerodroma Varaždin, isti bi se ponovno trebao staviti u punu upotrebu. Od kada je tvrtka Parkovi d.o.o. preuzela upravljanje Aerodromom Varaždin intenzivno se radi na ponovnom dobivanju aerodromske svjedodžbe.

Odrađeno je asfaltiranje stajanke čime je asfaltirano više od 3.000 kvadratnih metara prostora ispred hangara i upravne zgrade za parkiranje zrakoplova. Dodatno se sanirala i rulnica koja spaja stajanku i pistu.

Nakon asfalterskih radova obnovljena je horizontalna signalizacija stajanke i rulnice. Budući da su vremenski faktori oštetili površinu piste aerodroma, odrađena je sanacija piste koja je uključivala rezanje fuga, premaz primerom i zapunjavanjem bitumenskom emulzijom radi sprečavanja prodora različitih atmosferilija i sprječavanje daljnjeg oštećenja.

Osim radova na infrastrukturi aerodroma, kao ključan faktor za dobivanje svjedodžbe Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, izrađene su nove aerodromske i letačke karte, kao i novi elaborati koji zadovoljavaju trenutne standarde.

Veliki radovi obavljeni su i na košnji i uređenju okoliša aerodroma o čemu se godinama nije vodilo brige. Zapušten okoliš, obrasla ograda oko prostora aerodroma, te razno divlje raslinje kroz godine su dominirali prostorom aerodroma.

Ipak, Parkovi d.o.o. uspješno su sanirali i taj prostor aerodroma.

Svi ključni radovi su sada završeni i proces dobivanje svjedodžbe je pri kraju. Stoga tvrtka Parkovi d.o.o. očekuje da će i službena dozvola doći unutar nekoliko dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje