Povežite se s nama

Međimurje

Za više od 40 djece slabijeg imovinskog stanja iz Čakovca ove će se godine ostvariti božićne želje

Objavljeno:

- dana

Grad Čakovec i Turistička zajednica grada Čakovca svake godine božićno – humanitarnom akcijom “Ukras ponesi, radost donesi” vode računa o tome da se malim sugrađanima u potrebi ostvare božićne želje.

Dosadašnja uspješna akcija nastavljena je i ove godine kada je velik broj sugrađana, djece, korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec te drugih stigao na Franjevački trg u Čakovec i s jelke kod Crkve sv. Nikole biskupa uzeo po jedan ukras koji je ujedno i označio jednu dječju želju.

– Rukavice, knjiga, pernica, lutka, društvena igra, šal, autić… – samo su neke od skromnih želja koje će im mnogi ljudi velikog srca ove godine i ostvariti.

Čakovčani će do blagdana Božića razveseljavati više od 40 djece poklonima, kako su neki uzeli jedan od 40-ak ukrasa sa željom, dok su drugi i samoinicijativno u ured Turističke zajednice grada Čakovca dostavili darove koji će također ići na adresu čakovečke djece slabijeg imovinskog stanja.

U božićnu akciju uključile su se i osnovne škole kojima je Grad Čakovec osnivač (I., II., III. osnovna škola, Centar za odgoj i obrazovanje, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec), a čiji učenici su uz svoje vrijedne učitelje koji su važna karika akcije, izradili božićne ukrase. Također, u akciju su uključena i sama djeca slabijeg imovinskog statusa iz evidencije kojom raspolaže Grad Čakovec.

Sve želje/pokloni dostavljaju se u ured Turističke zajednice grada Čakovca do 19. prosinca 2023., a iste će svoj djeci osobno dostaviti Djed Mraz sa svojim pomoćnicima.

– Od srca hvala svima koji su i ove godine u Čakovcu odlučili razveseliti naše najmlađe sugrađane i darivati ih povodom blagdana Božića! – poručili su iz Grada Čakovca.

Međimurje

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” u Društvenom domu u Palovcu.

Predstava će se odigrati u srijedu, 24. travnja, s početkom u 17:30 sati.

Predaja o zmaju Pozoju zaintrigirala je i članove teatra.002 i tako je, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, nastala predstava o strašnom biću koje spava, ali se povremeno i budi, ispod Staroga grada. Međutim, to nije samo priča o Pozoju. To je i priča o hrabrom učeniku, Đaku, Grabancijašu koji se usudio suprotstaviti strašnoj zvijeri. Bi li uopće grad, naše Međimurje, postojalo i danas da nije bilo Matije? Spava li Pozoj još uvijek ispod Staroga grada? Pitanje je to koje si postavljamo još i dan danas, a jedan od odgovora svakako ćete saznati pogledate li ovu zanimljivu i neobičnu predstavu.

Legenda o Pozoju teatra002. ispričana je kao pričopredstava s pop-up scenografijom. Predstava kombinira igrano-lutkarsko-glazbenu tehniku i vjerovali ili ne, u njoj se može naći i nešto kemije. Tekst i režiju potpisuje Bruno Kontrec, glazbu Stjepan Horvat i 2cooleles, autor pop-up knjige je Bruno Kontrec, za vizualni identitet zaslužni su Bruno Kontrec i Mario Jakšić koji također i glume u predstavi.

Ulaz je besplatan, a predstava traje 30 minuta i namijenjena je za djecu od 5 godina na dalje.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje