Povežite se s nama

Život i društvo

Zabavni turnir u odbojci: igrali nogometaši, košarkaši, nogometašice…

Objavljeno:

- dana

Dan Grada Lepoglave

Rođendanska proslava Lepoglave je počela.

Sedmodnevna događanja su započela odbojkaškim turnirom devet ekipa. Natjecali su se  Nogometni klub Lepoglava, Klub igrača malog nogometa, Košarkaški klub Lepoglava, Ženski odbojkaški klub Lepoglava, Ženski nogometni klub Lepoglava, Udruga za šport i rekreaciju “Sport za sve” Višnjica te ekipa Grada Lepoglave, učiteljska ekipa pod nazivom “Umreženi učitelji” te ekipa članova Teniskog kluba Lepoglava i Planinarskog društva “Pusti duh”.

Nakon višesatnog sportskog nadmetanja pobjeda je pripala mladim lepoglavskim odbojkašicama Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava, koje su u finalu pobijedile  ekipu Teniskog kluba Lepoglava i Planinarskog društva “Pusti duh”.

U borbi za treće mjesto Ženski nogometni klub Lepoglava savladao je Košarkaški klub Lepoglavu.

Program prvog dana obilježavanja Dana Grada nastavljen je u Domu kulture uz večer glazbe i teatra za koju se pobrinuo KUD Lepoglavski pušlek.

Pušleki, stariji i oni mlađi, na satiričan su način prikazali jedan načelnički radni dan te probleme s kojima se susreću osnovnoškolci. U glazbenom djelu večeri, pjevačka je sekcija KUD-a okupljenu publiku razveselila pjesmom.

Na ugodnoj je večeri članovima KUD-a Lepoglavski pušlek zahvalio gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši im  što čuvaju lepoglavsku tradiciju i njeguju lepoglavski govor.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili školu plivanja koju je sufinancirala Općina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili su od 3. do 10. lipnja obuku plivanja koja se već tradicionalno organizira svake godine.

Veselu školu plivanja rado je pohađalo svih 67 učenika, iako su došli s različitim predznanjima.

U tome im se pridružila i Općina Petrijanec koja je njihovu školu plivanja sufinancirala u iznosu od 2245 eura.

Diplome učenicima podijelili su ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Ovo je hvalevrijedan projekt jer znanje plivanja je od neprocjenjive važnosti za svakog pojedinca, a pogotovo djecu. Cilj je ovaj program škole plivanja provoditi i sljedećih godina za sve učenike koji će pohađati treći razred. Dani u školi plivanja djeci brzo prolaze. Djeca su zadovoljna i puna pitanja i drago mi je da sam i ove godine mogao podijeliti diplome zadovoljnim učenicima. Kad se jednom propliva stečeno znanje se dodatno usavršava. Program ljetne škole plivanja postao je tradicionalan i veoma cijenjen kod djece, ali i njihovih roditelja kojima smo maksimalno olakšali ovim sufinanciranjem – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Osim usvajanja plivačkih vještina mali polaznici su se i odlično zabavili, proveli ugodno vrijeme na bazenima jer se plivati uči kroz igru, a posljednji dan za sve je njih bio svečan s obzirom da su im podijeljene zaslužene diplome.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ljubitelji starina došli na svoje. Pogledajte kako je bilo na Sajmu antikviteta u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas se u Varaždinu održava Drugi ovogodišnji Sajam antikviteta. Tako je Ulica Augusta Šenoe bila puna izlagača, a tamo se moglo naći svega, od starog namještaja, posuđa, raznih ukrasa i brojnih drugih zanimljivih predmeta.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj razgledao je sajam u pratnji direktorice tržnice Željke Vincek Strugar.

– Plac subotom je obavezno mjesto za svakog Varaždinca. Ja sam već jutros obavio kupovinu, a sada ću razgledati sajam antikviteta. To nije samo sajam s tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, Slovenije , Austrije Mađarske .. . već je ovdje i par humanitarnih akcija. Na primjer, imamo plac-činke, koje se rade od autohtonih sastojaka s varaždinske tržnice – rekao je gradonačelnik pobrojavši i druge brojne manifestacije koje se u subotu odvijaju u Varaždinu i demantirao one koji govore da se u Varaždinu ništa ne događa.

Direktorica tržnice Željka Vincek Strugar navela je da je ovo drugi sajam antikviteta.

– Odaziv je zaista velik, imamo tridesetak izlagača. Kako sajam ne bi bio samo izložbeno-prodajnog karaktera upotpunili smo ga i gastronomskom ponudom. Organizirali smo iza djecu i radionicu oslikavanja škrinjica, posjetit će nas i dame u povijesnim haljinama. Svaka naša organizacija ima i humanitarni karakter. Danas se prodaju palačinke a sav prihod je namijenjen Društvu osoba s invaliditetom Varaždin – rekla je direktorica.

Cilj ovakvih manifestacija je održavanje kulturne baštine i tradicije naših varaždinskih krajeva, naveli su organizatori zadovoljni velikim interesom građana i posjetitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje