Povežite se s nama

U fokusu

Zamjenik župana Tomislav Paljak novi upravitelj Zaklade Sv.Mihael

Objavljeno:

- dana

Zaklada za prevenciju kriminaliteta

Na sjednici Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sv.Mihael izabran je novi upravitelj, a tu dužnost će u narednom razdoblju obavljati zamjenik župana Tomislav Paljak.

Kako je rečeno na sjednici, želja je da Zaklada nastavi s svojim aktivnostima,  te da se poveća  novčana i druga pomoć u realizaciji projekata i aktivnosti na prevenciji kriminaliteta i unapređivanju  sigurnosti građana i imovine, te promicanju i jačanju sigurnosti prometa na cestama i prevenciji ostalih delikventnih ponašanja na području Varaždinske županije.

Novi upravitelj zaklade Tomislav Paljak naglasio je kako je Zaklada do sada dobro funkcionirala te je cilj da tako bude i u budućnosti.

– Počašćen sam što mogu predsjedati Zakladom koja  je već za svoj rad dobila i nekoliko priznanja i nagrada. Znači da je ideja naše Policijske  uprave o osnivanju same Zaklade bila dobra. Zahvaljujem se svim članovima Upravnog odbora na dosadašnjem radu te sam siguran kako ćemo dobro surađivati na radost i zadovoljstvo cijele društvene zajednice. Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti i zato ova Zaklada ima svoju svrhu, svoje ciljeve, plan rada i drago mi je da mogu sudjelovati u kreiranju i ostvarivanju novih programa zaklade – rekao je Tomislav Paljak.

Podsjetimo, Zaklada za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ osnovana je na sjednici  Županijske skupštine u studenome 2013. godine odlukom vijećnika same skupštine, a na inicijativu Policijske uprave varaždinske.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje