Povežite se s nama

Život i društvo

Zaštita života, zdravlja i ljudskog dostojanstva

Objavljeno:

- dana

„CRVENI KRIŽ, HUMANOST I MLADI“

“Međunarodno humanitarno pravo”, naziv je radionice kojom je novomarofsko Gradsko društvo Crvenog križa nastavilo suradnju sa Srednjom školom Novi Marof u sklopu programa „Crveni križ, humanost i mladi. “

Ova, druga radionica po redu provedena je u tri druga razreda i obuhvatila je 49 učenika.

Ljudska prava

Sudjelovanjem u radionici interaktivnom metodom rada učenici su upoznati s pojmom, načelima i primjenom Međunarodnog humanitarnog prava odnosno Ženevskim konvencijama i Haškim pravom, s osvrtom na ljudska prava i njihovim suodnosom ali i razlikama te obvezujućom  ulogom države kao i pojedinca da štite život, zdravlje i  ljudsko dostojanstvo u svim situacijama.

Ovom se temom uoči Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, željelo potaknuti učenike na razmišljanje o problemu kršenja ljudskih prava i humanitarnog prava kako u vrijeme rata tako i u vrijeme mira. Jednako tako i ukazati na važnost običnog čovjeka, pojedinca koji svojim humanim činom unatoč dvojbama i opasnostima može spasiti ljudski život i dostojanstvo

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!