Povežite se s nama

U fokusu

Zbog izvješća o poslovanju krajem kolovoza sjednica Nadzornog odbora Aquatehnike, na tapeti i bale

Objavljeno:

- dana

SVI NA NOGAMA

Božidar Kolarić, predsjednik Nadzornog odbora Aquatehnike najavio je da će se sjednica Nadzornog odbora te tvrtke održati 22. kolovoza, kako bi njegovi članovi doznali detalje o poslovanju tvrtke čiji je kamion angažiran i oko odvoza baliranog otpada.

Kao što smo jučer izvjestili, riječ je o 30-ak tisuća tona otpada koji se na nelegalnom odlagalištu i na vodozaštitnom području počeo balirati još u travnju 2005. godine. No, kamo se bale odvoze, još se ne zna.

Direktror Piškornice Mladen Jozinović jučer je za Radio Koprivnicu izjavio da se ne voze tamo, a i u tvrtki Komunalac Davor tvrde da ne prihvaćaju bale iz Varaždina.

. >>Varaždinske bale ne voze ni u Piškornicu, ni u Davor, kamo ih onda voze?

Na jučerašnje upite kamo odvoze bale, iz Grada Varaždina još nismo primili nikakav odgovor.

>>Počeo odvoz bala iz Brezja, sve se odvija noću i obavijeno je velom tajne

I Kolarić tvrdi da ne zna kamo idu te bale.

– Jedino što znam je da je naš kamion iznajmljen od tvrtke Čistoća – rekao je Kolarić.

 

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje