Povežite se s nama

Život i društvo

Studenti pokrenuli incijativu za osnivanjem Kluba studenata grada Varaždina u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

DOSTA IM “NOĆI DUBROVČANA I SPLIĆANA”

Varaždinski studenti koji studiraju u Zagrebu uskoro bi mogli dobiti formalni Klub studenata grada Varaždina!

Naime, studenti iz Varaždina pokrenuli su inicijativu za pokretanjem kluba studenata grada Varaždina u Zagrebu po uzoru na slične regionalne klubove i udruge studenata.

– Dosta vam je kada vas u Studentskom centru bombardiraju “Noćima Dubrovčana, Splićana, Imoćana, Šibenčana, Zadrana, Riječana, Istrijana, Slavonaca, Podravaca, Zagoraca, Međimuraca itd.? Svjesni ste, kao i mi da postoji kritična masa studenata, mladih i ostalih Varaždineca koji žive i rade u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske, a nemaju prostorije u kojima bi se sretali, družili, partijali, opuštali? Onda podržite inicijativu, stisnite like i osigurajte sebi i budućim generacijama Varaždineca u Zagrebu ljepše i ugodnije studiranje! – piše na Facebook stranicama Klub studenata grada Varaždina.

Navodi se kako je udruga pred osnivanjem.

– Statut je u izradi, a zahtjev za registracijom udruge poslat ćemo početkom 2017. godine Gradu Zagrebu koji je dužan rješenje donijeti u roku od 30 dana, što znači da bi udruga morala biti registrirana najkasnije sredinom veljače –  navodi se na Facebook stranicama. No, Udruga neće organizirati samo evente, iako je među prvim planovima organizacija noći Varaždinaca u Zagrebu.

Izvor:
Foto: Facebook/Klub studenata grada Varaždina

Život i društvo

Predstavila se kao maserka te u stanu 74-godišnjakinje ukrala vrijedan nakit

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinka starije životne dobi pustila je u kuću ženu koja se predstavljala kao maserka, a koja ju je na kraju – okrala.

Naime, u petak, 12. kolovoza, oko 12 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, nepoznata je žena okrala 74-godišnjakinju, ističu iz PU varaždinske.

Nepoznata je žena došla do stana oštećene te joj ponudila uslugu masaže masažerom.

Kada je ušla u stan oštećene, iskoristila je njenu kraću nepažnju i ušla u sobu, gdje je otvarala ladice i otuđila razni zlatni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počiniteljice ovog kaznenog djela, ističu iz policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Koprivnici u četvrtak počinje Renesansni festival, glavna tema su putujući trgovci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Koprivnica - TZ - Mladen Ban Photography

Renesansni festival u Koprivnici s glavnom temom – putujući trgovci, održat će se od 18. do 21. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Organizatori ističu da će se nakon tri godine stanke konačno održati ovaj grandiozan povijesni spektakl, a tu činjenicu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

– Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode. Posjetitelji mogu u četiri dana uživati u mnogo toga, od ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja, itd. – poručuju organizatori, te obećavaju:

– Ono što možemo obećati je kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih. Kostimirajte se, budite dio priče i podržite manifestaciju koja promiče ostavljanje što manjeg ekološkog otiska – objasnili su.

Detaljan program po danima dostupan je OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje