Povežite se s nama

Život i društvo

Studenti pokrenuli incijativu za osnivanjem Kluba studenata grada Varaždina u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

DOSTA IM “NOĆI DUBROVČANA I SPLIĆANA”

Varaždinski studenti koji studiraju u Zagrebu uskoro bi mogli dobiti formalni Klub studenata grada Varaždina!

Naime, studenti iz Varaždina pokrenuli su inicijativu za pokretanjem kluba studenata grada Varaždina u Zagrebu po uzoru na slične regionalne klubove i udruge studenata.

– Dosta vam je kada vas u Studentskom centru bombardiraju “Noćima Dubrovčana, Splićana, Imoćana, Šibenčana, Zadrana, Riječana, Istrijana, Slavonaca, Podravaca, Zagoraca, Međimuraca itd.? Svjesni ste, kao i mi da postoji kritična masa studenata, mladih i ostalih Varaždineca koji žive i rade u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske, a nemaju prostorije u kojima bi se sretali, družili, partijali, opuštali? Onda podržite inicijativu, stisnite like i osigurajte sebi i budućim generacijama Varaždineca u Zagrebu ljepše i ugodnije studiranje! – piše na Facebook stranicama Klub studenata grada Varaždina.

Navodi se kako je udruga pred osnivanjem.

– Statut je u izradi, a zahtjev za registracijom udruge poslat ćemo početkom 2017. godine Gradu Zagrebu koji je dužan rješenje donijeti u roku od 30 dana, što znači da bi udruga morala biti registrirana najkasnije sredinom veljače –  navodi se na Facebook stranicama. No, Udruga neće organizirati samo evente, iako je među prvim planovima organizacija noći Varaždinaca u Zagrebu.

Izvor:
Foto: Facebook/Klub studenata grada Varaždina

Život i društvo

FOTO Pomoć iz Varaždina: obitelji pogođenoj potresom darovali namještene kontejnere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Obitelj Sljepčević iz Gornje Pastuše, područja pogođenim nedavnim potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, dobila je kontejnerske objekte za život. 

Kontejnere je osigurala tvrtka Teximp iz Švicarske, odnosno obitelj Vukoja, a sve je to inicijativa Mjesnog odbora Poljana Biškupečka i predsjednika vijeća Mjesnog odbora Franje Puškadije te gradske vijećnice s Nezavisne liste Ivana Čehoka Danijele Puškadije, a uz posredovanje Grada Varaždina.

U akciju prikupljanja pomoći uključili su se i Udruga veterana 1. gardijske brigade Tigrovi, Kos transporti, PZC d.d. Varaždin, Čistoća d.o.o. i roditelji 7. a razreda III. OŠ Varaždin.

– Brzom koordinacijom, obitelj s dvoje malodobne djece kojoj je potres kuću srušio do temelja, ubrzo je dobila topao i siguran privremeni smještaj. Osim kontejnera, prikupljena su i sredstva za novi namještaj s kojim je namješten stambeni prostor od 30 m2. Grad Varaždin i dalje će preko svih svojih institucija ciljano pomagati onima koji su u potrebi – poručuju iz Grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Veliko srce građana Varaždinskih Toplica: u Glinu poslali vrijednu donaciju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz grada Varaždinskih Toplica u utorak su ponovno na područja pogođena potresom dostavljene prijeko potrebne donacije.

Naime, u nedjelju je u organizaciji Grada u Vatrogasnom domu održano prikupljanje materijalne pomoći za stanovništvo grada Gline koje se suočava s posljedicama razornog potresa.

Prikupljale su se grijalice, deke, cerade, folije, čizme, produžni kablovi, pelene i druge higijenske potrepštine. Grad je također donirao 100 pari podstavljenih gumenih čizama koje su stanovnicima Gline sada najpotrebnije.

Donacija je predana na punktu Dječjeg vrtića „Bubamara” Glina koji polazi 130 mališana, a čiji roditelji mogu odmah na licu mjesta preuzeti potrebne stvari.

– Zahvaljujemo svim fizičkim i pravnim osobama koje su se odazvale ovoj akciji prikupljanja. I dalje smo u kontaktu s ljudima u Glini i možemo potvrditi da će biti još prikupljanja pomoći jer je potreba uistinu velika. Naši su građani ponovno pokazali da imaju veliko srce i nadamo se da će i ubuduće imati sluha za najpotrebitije – poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Nastavite čitati