Povežite se s nama

Život i društvo

Studenti pokrenuli incijativu za osnivanjem Kluba studenata grada Varaždina u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

DOSTA IM “NOĆI DUBROVČANA I SPLIĆANA”

Varaždinski studenti koji studiraju u Zagrebu uskoro bi mogli dobiti formalni Klub studenata grada Varaždina!

Naime, studenti iz Varaždina pokrenuli su inicijativu za pokretanjem kluba studenata grada Varaždina u Zagrebu po uzoru na slične regionalne klubove i udruge studenata.

– Dosta vam je kada vas u Studentskom centru bombardiraju “Noćima Dubrovčana, Splićana, Imoćana, Šibenčana, Zadrana, Riječana, Istrijana, Slavonaca, Podravaca, Zagoraca, Međimuraca itd.? Svjesni ste, kao i mi da postoji kritična masa studenata, mladih i ostalih Varaždineca koji žive i rade u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske, a nemaju prostorije u kojima bi se sretali, družili, partijali, opuštali? Onda podržite inicijativu, stisnite like i osigurajte sebi i budućim generacijama Varaždineca u Zagrebu ljepše i ugodnije studiranje! – piše na Facebook stranicama Klub studenata grada Varaždina.

Navodi se kako je udruga pred osnivanjem.

– Statut je u izradi, a zahtjev za registracijom udruge poslat ćemo početkom 2017. godine Gradu Zagrebu koji je dužan rješenje donijeti u roku od 30 dana, što znači da bi udruga morala biti registrirana najkasnije sredinom veljače –  navodi se na Facebook stranicama. No, Udruga neće organizirati samo evente, iako je među prvim planovima organizacija noći Varaždinaca u Zagrebu.

Izvor:
Foto: Facebook/Klub studenata grada Varaždina

Život i društvo

FOTO Nikolinje u Sračincu potrajalo dva dana, osmjesi mališana sve govore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čak dva dana trajala je proslava blagdana svetog Nikole u općini Sračinec. U srijedu su se u školskoj dvorani okupila djeca vrtićkog uzrasta, zajedno sa svojim roditeljima, bakama i djedovima.

Iščekivanje dolaska svetog Nikole prošlo je u pjesmi i plesu u izvođenju djece iz Dječjeg vrtića Bambi Sračinec. Konačan dolazak omiljenog sveca dočekan je gromoglasnim pljeskom i dječjim veseljem.

Na istom mjestu, dan kasnije, na sam blagdan svetog Nikole, održana je priredba za školsku djecu. Na njoj su nastupili učenici OŠ Sračinec i Područne škole Svibovec Podravski. Svoje su školske kolege zabavljali školski zbor, recitatori i pjevači.

– Kao i svake godine, Općina Sračinec financira kupnju darova svetog Nikole za svu djecu vrtićkog uzrasta i onu koja pohađaju osnovnu školu. U ovo su godinama uključena i djeca djelatnika škole, kao i vrtića u Sračincu. Ove smo godine nabavili gotovo 1000 darova, koji su podijeljeni na priredbama u sportskoj dvorani OŠ Sračinec. Hvala svim odgajateljicama iz vrtića, svim učiteljicama i učiteljima koji su pripremili djecu za ovu proslavu, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na Odjel pedijatrije OB Varaždin stigli čestitari s puno vrijednih darova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članice Ženske inicijative HNS-a Varaždin u svojoj tradicionalnoj akciji, u suradnji s Podružnicom HNS-a Varaždin i Županijskom organizacijom HNS-a Varaždinske županije, darivale su Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin u četvrtak, 7. prosinca, povodom dana Grada Varaždina i nadolazećih božićnih blagdana.

Među darovima bili su televizor, nekoliko pulsnih oksimetara te igračke, slikovnice, bojanke i voće za najmlađe pacijente.

Darivanju su prisustvovali Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative HNS-a, Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS, Krunoslav Lukačić, predsjednik ŽO HNS Varaždinske županije, te Igor Klopotan, predsjednik Podružnice HNS-a Varaždin.

– Ovo je naša tradicionalna akcija darivanja, koju smo pokrenuli još 2008. Na ovaj način pokazujemo našu ljubav i poštovanje prema djelatnicima Odjela pedijatrije koji se svakodnevno bore za zdravlje i živote naše djece, ali i pacijentima odjela. Djeca ponajviše zaslužuju našu pažnju i brigu, a ovim skromnim poklonima želimo uljepšati njihov boravak u bolnici, te im pružiti malo radosti i veselja u ovom blagdanskom razdoblju – poručila je Andreja Parlaj.

Klopotan je istaknuo kako HNS ima dugu i bogatu tradiciju humanitarnog djelovanja i brige za najugroženije članove našeg društva.

– Ovo je jedan od onih dana kada se osjećam ponosno i sretno što sam dio Hrvatske narodne stranke. HNS je stranka koja se zalaže za kvalitetno i dostupno zdravstvo za sve građane! Danas smo to pokazali i dokazali na djelu, darivajući djecu na odjelu pedijatrije u Varaždinu. Nadamo se da će naša donacija pomoći unapređenju uvjeta liječenja i oporavka djece na Odjelu pedijatrije.

Pohvalu liječnicima, sestrama i ostalom medicinskom i nemedicinskom osoblju koji rade na Odjelu pedijatrije i koji se nesebično i predano brinu za zdravlje i dobrobit djece uputio je i Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje