Povežite se s nama

Međimurje

Zelenbor i dalje u elitnom društvu

Objavljeno:

- dana

STRELJAŠTVO

U Osijeku je održano četvrto kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske u gađanju zračnim oružjem prema ISSF programu, I.A hrvatske lige.

U disciplini zračna puška za seniorke prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement iz Solina s 1238,5 krugova, a ekipa Zelenbora iz Brezja postigla je 1138,0 krugova te osvojila posljednje šesto mjesto. Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi ekipa Dalmacijacenet s osvojenih 40 bodova a ekipa Zelenbora je na posljednjem mjestu s osvojenih 25 bodova.

U disciplini zračna puška za seniore prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement s postignutih 1850,7 krugova. Ekipa Zelenbora osvojila je treće mjesto s 1796,9 krugova, dok je ekipa Slobode iz Mihovljana posljednje osmo mjesto s postignutih 1728,0 krugova.Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi Dalmacijacement s osvojenih 40 bodova. 

Ekipa Zelenbora je na četvrtom mjestu s 26 bodova, a Sloboda na posljednjem mjestu s osvojenih 12 bodova.U disciplini zračni pištolj za seniorke iz Međimurske župnije nastupila je Natalija Kikelj Vugrinec iz Alzasa i postigla 355 krugova. U disciplini zračni pištolj za seniore prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement s postignutih 1700 krugova, a ekipa Alzasa osvojila je četvrto mjesto s postignutih 1678 krugova. Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi Osijek 1784 s osvojenih 38 bodova, a ekipa Alzasa je na trećem mjestu s osvojenih 32 boda.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Međimurje

Dvojica maloljetnika kod Domašinca u vodi uočili muškarca koji se nije micao te ga spasili!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

reanimobil Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije1

U nedjelju, 3. prosinca, oko 8 sati na šljunčari nedaleko Domašinca, dvojica maloljetnika prilikom ribolova u vodi nedaleko obale uočili su muškarca koji se nije micao, odnosno nije pokazivao znakove života, javila je PU međimurska.

Mladići ni i u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigao je tim hitne medicinske pomoći te su preuzeli daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec.

Naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržan je na daljnjem liječenju.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti opisanog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje