Povežite se s nama

Međimurje

Zelenbor i dalje u elitnom društvu

Objavljeno:

- dana

STRELJAŠTVO

U Osijeku je održano četvrto kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske u gađanju zračnim oružjem prema ISSF programu, I.A hrvatske lige.

U disciplini zračna puška za seniorke prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement iz Solina s 1238,5 krugova, a ekipa Zelenbora iz Brezja postigla je 1138,0 krugova te osvojila posljednje šesto mjesto. Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi ekipa Dalmacijacenet s osvojenih 40 bodova a ekipa Zelenbora je na posljednjem mjestu s osvojenih 25 bodova.

U disciplini zračna puška za seniore prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement s postignutih 1850,7 krugova. Ekipa Zelenbora osvojila je treće mjesto s 1796,9 krugova, dok je ekipa Slobode iz Mihovljana posljednje osmo mjesto s postignutih 1728,0 krugova.Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi Dalmacijacement s osvojenih 40 bodova. 

Ekipa Zelenbora je na četvrtom mjestu s 26 bodova, a Sloboda na posljednjem mjestu s osvojenih 12 bodova.U disciplini zračni pištolj za seniorke iz Međimurske župnije nastupila je Natalija Kikelj Vugrinec iz Alzasa i postigla 355 krugova. U disciplini zračni pištolj za seniore prvo mjesto u ovom kolu osvojila je ekipa Dalmacijacement s postignutih 1700 krugova, a ekipa Alzasa osvojila je četvrto mjesto s postignutih 1678 krugova. Prije posljednjeg kola na prvenstvenoj ljestvici vodi Osijek 1784 s osvojenih 38 bodova, a ekipa Alzasa je na trećem mjestu s osvojenih 32 boda.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovom uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijnkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!