Povežite se s nama

Život i društvo

Žena kod Ludbrega sudskim putem izbacila kćer i zeta iz kuće nakon što joj je rekao „marš van“

Objavljeno:

- dana

Žena iz Selnika kraj Ludbrega sudskim je putem iz kuće izbacila kćer i zeta, piše net.hr.

To se dogodilo nakon što joj je zet, koji je više od 30 godina stanovao u njezinoj kući, rekao „marš van“.

Kći je na sudu tvrdila da su oni u tu nekretninu ulagali i da imaju na nju pravo, a majka je istaknula da je radila u Njemačkoj dva posla kako bi sagradila kuću iz koje je sada, kada povremeno dođe, na ulicu tjera vlastito dijete.

Slučaj je komentirao odvjetnik Ivan Fumić, pojasnivši da se radi o vlasničkoj tužbi.

– Kod nje je bitno samo dokazati vlasništvo stvari, u ovom slučaju nekretnine i tko nekretninu drži u svojem posjedu. Ako ne drži vlasnik nego netko drugi, vlasnik ima pravo na povrat te stvari – rekao je Fumić i otkrio da je broj slučajeva, u kojem se članovi obitelji sudski izbacuju na cestu, u porastu.

– Sve više i više se to događa. Zapravo su to ružni postupci u kojima vrlo često budu narušeni odnosi roditelja i djece ili braće i sestara gdje sin stjera oca na tavan ili otac iseljava sina ili svoju bivšu ženu iz stana. Ima svega i svačega, zaista – dodao je Fumić.

Žena koja je izbacila kćer i zeta iz kuće za to se bori već gotovo tri godine, navodi net.hr, a glasnogovornica Općinskog suda u Varaždinu Snježana Lukač-Keretić rekla je da je presuda nepravomoćna i da mogu se žaliti.

U ovakvim slučajevima nagodba bi bila najbolje rješenje, ističu stručnjaci.

Život i društvo

Prema trenutnoj prognozi ništa od ozbiljnijeg snijega na varaždinskom području narednih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi već nekoliko dana najavljuju snijeg i za nizinske krajeve Hrvatske.

Ipak, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području past će tek pokoja pahulja i to pomiješana s kišom.

Kiša počinje padati već u srijedu, 30. studenoga, a nastavit će padati i u četvrtak ujutro. Baš tijekom četvrtka malo snijega moglo bi padati uz navedenu kišu.

Sve do nedjelje, 4. prosinca, bit će oblačno te bi svaki dan trebalo padati nešto kiše.

Najviša dnevna temperatura ide do 5 °C, a noću neće pasti ispod 0 °C.

Nastavite čitati

Život i društvo

Srednjoškolci i studenti natjecali se na talent showu na njemačkom jeziku u varaždinskom HNK-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarska škola Varaždin i Udruga Ekult organizirali su osmi talent show na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“ u petak, 25. studenoga, u Koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu.

Na „Maxu” su nastupili srednjoškolci i studenti, čak njih 62-oje u 25 nastupa, svi odlični glazbenici i ljubitelji njemačkog jezika.

– Nakon dvije godine online „Maxa“, ponovno smo organizirali talent show uživo, što nam je svima donijelo toliku radost i sreću da ćemo ovaj „Max“ pamtiti kao iznimno uspješan, pun dobre glazbe i još boljih emocija! – istaknule su ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen i voditeljica Maxteama Melanija Klarić, prof. njemačkog jezika.

– Što nastup na ovom talent showu znači učenicima i njihovim mentorima? Na „Maxu“ se pjeva, pleše, svira i recitira na njemačkom jeziku te mladi mogu pokazati koliko poznaju njemački jezik, kulturu i tradiciju. No, ne samo to. Natjecatelji i njihovi mentori ulažu ogroman trud kako bi pjesma koja u izvornom obliku često nije na njemačkom jeziku, zvučala dobro i „njemački“, a to nije jednostavna vježba – rekli su organizatori i dodali da tim više nastup na „Maxu“ postaje prihvaćen izazov, a uspjeh se udvostručuje kad se dvoranom prolomi pljesak.

Osim toga, mladi na „Maxu“ upoznaju nove ljude, prijatelje iz gotovo čitave Hrvatske, stječu znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život te pune i obogaćuju svoj kulturni kovčežić za život, a svaki javni nastup pomaže im u izgradnji samopouzdanja, što je u mladoj dobi posebno važno, ističu organizatori.

Pobjednici ovogodišnjeg Maxa su:

1. mjesto Srednja škola Krapina:

  Saša Vidović, Karla Kunštek

  Mentorica: Jasna Sutlović – Pogačić

2. mjesto Srednja škola Zlatar

   Ana Šimunić, Petra Šimuni

   Mentorica: Melani Brezak

3. mjesto Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

    Dorian Zovke, Maša Jakelić, Dario Morić, Lana Kursar, Daniel Jurić, Zara Perkov

    Mentorica: Danijela Badžim

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje