Povežite se s nama

U fokusu

Osigurano 12,8 milijuna kuna: liječnicima obiteljske medicine, pedijatrima i ginekolozima nova oprema

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJA ULAŽE

Pedesetak ordinacija liječnika opće/obiteljske medicine, stomatolozi, ginekolozi i pedijatri iz Varaždinske županije dobit će novu opremu, a ići će i na edukaciju.

Varaždinska županija, naime, ulaže novih 12,8 milijuna kuna za primarnu zdravstvenu zaštitu.

Moderna oprema i uređenje Domova zdravlja

Riječ je o porjektu “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji”. Čak 85 posto sredstava, odnosno 11 milijuna kuna su bespovratna sredstva koja su osigurana iz operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. -2020.” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, dok je Varaždinska županija iz svog proračuna osigurala ostatak novca. Projekti partner Varaždinske županije je Dom zdravlja Varaždinske županije.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt danas su u Zagrebu potpisali župan Varaždinske županije Radimir Čačić i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. 

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt potpisali su župan Radimir Čačić i ministrica Gabrijela Žalac

Ovo je dokaz da nam je ulaganje u zdravstvo među prioritetima – istaknuo je župan Čačić

– Izrazito mi je drago da su nam odobrena sredstva za čak 50 ordinacija koje će sada dobiti novu, suvremeniju opremu koja će sasvim sigurno doprinjeti i boljoj zdravstvenoj zaštiti pacijenata. Osim modernije opreme, na našim Domovima  zdravlja bit će izvedeni manji zahvati kako bi se uredili. Činjenica je da se u posljednja tri mjeseca znatno ulaže u zdravstveni standard. Uz početak radova u Općoj bolnici Varaždin te Odjelu za produženo liječenje u Novom Marofu, ovo je dokaz da nam je ulaganje u zdravstvo među prioritetima – naglasio je župan Radimir Čačić danas nakon potpisivanja ugovora.

Najviše novca obiteljskim liječnicima

Najviše novaca, čak 3,5 milijuna kuna, dobit će liječnici opće/obiteljske prakse: 19 liječnika-koncesionara te devet zaposlenika Doma zdravlja.
Za djelatnost zdravstvene zaštite žena (ginekolozi) predviđeno je 1,8 milijuna kuna, za radiologiju 1,7 milijuna kuna, za dentalnu medicinu 839.600 kuna, za zdravstvenu zaštitu predškolske djece (pedijatri) 145.000 kuna, a za djelatnost fizikalne terapije 65.500 kuna.

Uz to, 4,2 milijuna kuna će biti uloženo u zahvate na objektima Doma zdravlja, u kojima se pruža zdravstvena skrb. Sredstva će biti uložena u rekonstrukcije, adaptacije, dobivanje energetskih certifikata, kao i za poboljšanje pristupačnosti osobama s invaliditetom.

Nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva, bit će pokrenut postupak javne nabave opreme, a po dolasku opreme s liječnicima će biti potpisani ugovori o pravu korištenja.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija/Arhiva RT

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

U grahu pronađena polovica mrtvog štakora, Konzum je proizvod povukao iz prodaje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U konzervi smeđeg graha pronađena je polovica – štakora! Tvrdi to kupac koji se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije.

– Potrošač je taj nemili slučaj uredno reklamirao Konzumu koji mu (još kao ni nama) nije odgovorio. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda.

Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva – kažu iz “Halo, inspektore”.

Reagirali su iz Konzuma te su proizvod povukli s polica.

– Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje.

Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju.

Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila [email protected] – odgovorile su Korporativne komunikacije Konzuma za Danicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje