Povežite se s nama

U fokusu

Županija ponovno vlasnik bolnice 2017.

Objavljeno:

- dana

TOPLIČKA SPECIJALNA BOLNICA

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice u prošloj godini tijekom sanacije poslovala je pozitivno. Ostvaren je višak prihoda u iznosu od 6,6 milijuna kuna, plaće su se redovno isplaćivale, a 2014. bolnica je zaključila sa 670 zaposlenih, što je 32 manje nego u 2013.

To su u kratkim crtama rezultati poslovanja u 2014. godini ove bolnice, koja je u sljedeće dvije godine u monitoringu, s čijim završetkom bi se ponovno vratila osnivačka prava Varaždinskoj županiji.

– Očekujemo da će to biti 1. travnja 2017. – najavio je Damir Mihalić, sanacijski upravitelj topličke bolnice na sjednici Županijske skupštine. Vijećnike je izvijestio kako je u tijeku javni natječaj za izbor stručnjaka za projekt Spinalnog centra, nakon čega će biti raspisan natječaj javne nabave za izradu glavnog projekta i projektne dokumentacije.

Nakon toga uslijedit će izbor izvođača radova. – Očekujemo da će gradnja Spinalnog centra početi početkom 2016., a krajem te godine završiti – rekao je Mihalić. No, Mihalićevo izvješće nije prošlo glatko. HSS-ov vijećnik Zvonimir Sabati ustvrdio je da nije jasno prikazano  financijsko stanje,  koji su problemi i koje se investicije provode u bolnici.

– To se tako ne radi! – negodovao je, a HDZ-ovog vijećnika Josipa Krtanjeka frapirala je brojka o 32 manje zaposlenih u bolnici. – Tko su ti ljudi, čistačice, medicinske sestre? Je li kvaliteta pružanja usluge zbog toga dovedena u pitanje? – pitao je.

No, Mihalić tvrdi da se ne radi otpuštanju, već prirodnom odljevu nezdravstvenog kadra.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje