Povežite se s nama

Život i društvo

Županijsko vodstvo čestitalo pravoslavni Božić: “Neka vam ovaj blagdan donese mir”

Objavljeno:

- dana

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec uputili su čestitku povodom pravoslavnog Božića.

„Svim građanima i građankama Varaždinske županije koji slave Božić po julijanskom kalendaru upućujemo čestitke povodom Božića, najradosnijeg blagdana koji je simbol rođenja, novog početka i nade u spasenje.

Neka ovaj blagdan u vaše domove donese mir, blagostanje i radost te da nam svima bude vodilja na putu uzajamnog poštovanja i razumijevanja, bez obzira na to kojoj vjeri pripadamo. Mir Božji, Hristos se rodi!“

Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije

Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije

Život i društvo

U Varaždinskoj županiji je 70 aktivnih slučajeva koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, korona, test, covid

U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što su testirane 124 osobe, javio je 24. svibnja županijski Stožer.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 19 osoba.

Oporavilo se 12 osoba i broj aktivnih slučajeva je 70.

Svi zainteresirani građani cijepiti se mogu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici F. Galinca 3 u Varaždinu – zgrada Zavoda za hitnu medicinu, 3. kat, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska županija donirala Caritasovoj pučkoj kuhinji pedeset litara bučinog ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska je županija i ove godine donirala Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije pedeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača.

Radi se o ulju koje su dali proizvođači za nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria.

Bučina ulja je ravnatelju biskupijskog Caritasa Anti Šoli predao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.

Zahvalivši se na donaciji, ravnatelj Šola je naznačio kako je ovo već tradicionalna gesta Varaždinske županije kojom se potvrđuje izuzetno dobra suradnja Županije i biskupijskog Caritasa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje