Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Hitno riješiti problem “Kučanske rampe”, ali i salonitnih ploča na vrtiću u 5. MO-u

Objavljeno:

- dana

DRUGI I PETI MO VARAŽDIN

Napušteni i oronuli objekti Doma željezničara i vojne pekare “Ribnjak” u 2. mjesnom odboru u Varaždinu ne samo da su ruglo, nego su ta mjesta postala su okupljališta, na kojima se  nerijetko ispija alkohol, ostavljaju se narkomanske šprice, smeće, a svađe i buka gotovo su svakodnevnica na tim mjestima.

Nekad poznato igralište Srednjoškolac danas pak zjapi prazno i oronulo. Požalili su se na to stanovnici 2. MO-a Nataliji Martinčević, kandidatkinji za gradonačelnicu Varaždina, koja je danas obišla taj i 5. mjesni odbor.

– S obzirom da sam odrasla i do prije nekoliko godina živjela u 2. MO-u, jako dobro sam upoznata s problemima s kojima se ljudi ovdje suočavaju, a jedan od najvećih je prometna izoliranost – istaknula je Martinčević.

Zbog toga je jedna od prvih točki u njezinom programu hitno rješavanje problema Kučanske rampe izborom najkvalitetnijeg rješenja, podvožnjak ispod Supilove – Anine ulice ili nadvožnjaka Ulica Vilka Novaka – raskrižje Supilove i Krležine ulice. U prvoj godini mandata predviđena je i rekonstrukcija pothodnika u Ulici P. Miškine pri kojem predlaže pretvaranje pothodnika u jednosmjerni podvožnjak.

— U 2. MO-u potreban je vrtić kojeg planiramo izgraditi u prostorima bivše vojne pekare. Do sada je briga za 2. MO izostala i vrijeme je da se to promjeni – naglasila je Martinčević.

5. MO: rekonstrukcija Bosanske i hitna obnova dječjeg vrtića

U 5. MO-u najveći dio problema odnosi se na komunalnu infrastrukturu: građani su ukazali na potrebu rekonstrukcije Bosanske ulice uz izgradnju nogostupa te obilježavanje pješačkog prijelaza preko uspornika na križanju Bosanske ulice s Ulicom Eugena Kumičića s obzirom da postojeće stanje najviše ugrožava djecu koja ovim putem svakodnevno idu u školu, ističu Reformisti. Nužna je i hitna obnova gradskog dječjeg vrtića, posebno zbog činjenice da su na njemu još uvijek vrlo opasne salonitne ploče.

Napominju i da je potrebno sanirati divlja odlagališta smeća, što na privatnim, što na državnim odnosno gradskim zemljištima. Jedan od većih projekata u 5. mjesnom odboru je nastavak izgradnje obilaznice grada u sjeverozapadnom dijelu.

 – U programu “Varaždin – lider Hrvatske”, koji sam predstavila, poseban naglasak stavila sam na rješavanje problema s kojima se građani susreću te poboljšanje kvalitete života upravo u mjesnim odborima. Kroz komunikaciju s građanima još detaljnije se upoznajem s problemima i nadograđujem svoj program s jasnim mogućostima i rokovima realizacije – naglasila je Martinčević.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje