Povežite se s nama

U fokusu

Tko? Predsjednik Gradskog vijeća Varaždina? Ahhhaaaa! Onaj u gaćama

Objavljeno:

- dana

Smijurija

Damir Habijan je od Gradskog vijeća Varaždina napravio sprdačinu.

Nema tog hrvatskog medija koji nije objavio priču o razgolićenom Habijanu. Njegove fotografije u kupaćim gaćicama na Instagramu izazvale su lavinu reakcija.

Nema nikakve dvojbe da je Habijan dobro isklesao svoje tijelo pa se slikama s ljetovanja odlučio pohvaliti na društvenoj mreži. Ali dok je puk lajkao, analitičari su od Habijana u najmanju ruku napravili smijuriju.

A kad se smiju predsjedniku varaždinskog Gradskog vijeća, smiju se i cijelom Vijeću. Kad se smiju Vijeću, smiju se i onima koje to Vijeće predstavlja.

Nema tog ozbiljnog političara ( ali niti neozbiljnog ) koji je svoju sliku u kupaćima objavio na nekoj od društvenih mreža. Čak niti u puno liberalnijim zemljama nego što je Hrvatska. Habijanov slučaj je bez presedana.

I tu nema prigovora. Pravila su jasna.  Jednako za isklesani  Habijanov torzo kao i za šlaufove Donalda Trumpa.

I nitko ozbiljan ne misli da je Habijan baš cool. Jer cool može biti između svoja četiri zida, a od kad sjedi u Gradskoj vijećnici on u javnosti predstavlja Grad Varaždin jednako kao i gradonačelnik.

Iako Habijan svoju poziciju nije zaslužio glasovima birača nego ga je gradonačelnik Ivan Čehok kupio za mir u Vijeću, pravila igre su ista.

Da se Damir Habijan pridržavao pravila ne bi ga Zoran Šprajc u najgledanijoj emisiji hrvatskog etera, RTL Direktu, ismijao:

– Ovo je Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina, kojeg je HRAST-ov Ladislav Ilčić prozvao da ne živi demokršćanstvo. Habijan se po uzoru na Dadu Milinovića voli slikati u teretani, a sada se pohvalio i slikama s plaže u Stonu i moramo priznati da je nadmašio i Dadu Milinovića, s ovim tijelom i Ilčića bi mogao nagovoriti da umjesto da živi demokršćanstvo, malo živi s njim – nasmijao je Šprajc gledatelje.

Komentari ispod teksta na net.hr-u također se ne bave pohvalama Habijanovog torza nego motivima i implikacijama objave fotografija na Instagramu.

– Shvatio bih da te neki fotograf uhvati pa stavi te fotke u novine, ali ovako sam sebe fotkati i promovirati… daj se malo zapitaj tko sam sebe promovira na ovaj način i s kojim motivom. Ovako nešto se može očekivati od neke starlete ili pevaljke…  Molim da se ova kritika prihvati dobronamjerno. Pozitivno je to što radiš u smislu vježbanja, ali samopromocija …. to nije uloga političara – piše u komentaru.

I to je mišljenje koje dijeli ozbiljan svijet. Crveni, plavi ili narančasti. Političar predstavlja narod ma koliko to u današnje vrijeme banalno zvučalo.

Damir Habijan se na mala vrata ugurao u predsjedničku fotelju Gradskog vijeća Varaždina. Iz te fotelje nas uokolo sramoti. Nije dosta što je početkom ljeta otišao u Dubrovnik prodavati velika iskustva Varaždina sa smećem, nego je sad otišao još južnije i tužnije.

Isklesani Damir Habijan može izliti svoj torzo u broncu i dok je još u Vijeću staviti ju na neki od gradskih trgova. Podržimo ga svesrdno. Neka nas podsjeća kako lako možemo ispasti budale. Glasamo za jedne, uvale nam druge, a poslije nam se s Instagrami smiju treći: u gaćama.

O Habijanovim egzibicijama pitali smo i vrh zagrebačkog HDZ-a, ali još uvijek čekamo kako će objasniti kupaće sina razmetnoga.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje