Povežite se s nama

Međimurje

Skupljeno čak 16.955 kuna!

Objavljeno:

- dana

Veliko srce

Nogometni klub Nova Ves bio je organizator humanitarnog turnira pod nazivom “Za Elenu”, koji je održan na blagdan Tijelova. 

Cilj turnira bilo je prikupiti financijsku pomoć za Elenu Lovrenčić i potrebe njezina daljnjeg liječenja. Elena boluje od karcinoma kostiju (čeljusti) i dosad se liječenje pokazalo kao vrlo učinkovito, no još uvijek su potrebna znatna materijalna sredstva za skupe lijekove. Na turniru su nastupili NK Polet iz Cestice, NK Budućnost iz Vidovca, NK Vinica, te domaćin, NK Nova Ves. Cijeli događaj je pratilo oko 500 posjetitelja iz Nove Vesi i šire regije, koji su kroz konzumaciju pića i bogate ugostiteljske ponude te dobrovoljne novčane priloge pomogli u prikupljanju potrebnih sredstava. Ukupni prihod od turnira je bio 16.955 kuna i u cijelosti je predan obitelji Lovrenčić! Vjerujemo da to i nije konačni iznos. Naime, svi koji žele pomoći Eleni Lovrenčić u daljnjem liječenju to mogu učiniti uplatom na broj računa HR 8823600003239071383, uz opis – za Elenu.

 

Osim financijske pomoći Elena je na dar dobila i dres Dinama, poklon Marka Roga

Cjelokupna manifestacija je organizirana na vrlo visokom nivou, stoga i ne čudi ovako velik interes i odaziv dobrih ljudi, što je na kraju rezultiralo i prikupljanjem spomenutog iznosa. Osim financijske pomoći, Elena je na dar dobila i dres Dinama – dar Dinamovog igrača i hrvatskog reprezentativca Marka Roga – na kojem su bili potpisi nekoliko njegovih suigrača iz reprezentacije, koji su se u tom trenutku nalazili na pripremama u Svetome Martinu na Muri. NK Nova Ves kao organizator turnira zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji i prikupljanju novčanih sredstava. – Zahvaljujemo na velikoj pomoći ljudima iz Mjesnog odbora Nova Ves i Općini Petrijanec – ističu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje