Povežite se s nama

Zabava & Stil

Varaždinski “Lordovi“ na okupu: krivci za bezbroj prvih poljubaca, ljubavi i plesnjaka spremaju koncert

Objavljeno:

- dana

PIVNICA “RAJ“ BIT ĆE TIJESNA

Kraljevi plesnjaka u varaždinskoj Istri i kasnije na terasi varaždinske Vame, ponovno su se okupili kako bi u petak, 24. studenoga održali hommage u čast 40. obljetnice otvaranja robne kuće na bivšem Lenjinovom Trgu i članovima legendarnog glazbenog sastava “Lord“.

Kako doznajemo od klavijaturiste Borisa Hercega, koncert je besplatan i bit će održan u pivnici “Raj“ s početkom u 19.30 sati.

– Svi glazbenici koji su duže ili kraće vrijeme proveli u bendu odsvirat će rundu – dvije i družiti se s gostima. Malo nas „trese“ trema jer dugo nismo bili na okupu i pozivamo sve potencijalne sponzore da se uključe u pripremu događaja tijekom kojeg ćemo predstaviti reizdanje naših ploča snimljenih krajem 70-tih i početkom 80-tih godina – rekao je Herceg dodavši da će VTV snimiti osebujan dokumentarac o “Lordovima“.

Detalje vam zasad nećemo otkrivati, ali jedna od lokacija kojom će prošetati vjećiti mladići iz ovog benda koji je mnogima največi krivac za bezbroj prvih poljubaca, ljubavi i plesnjaka, bit će zapuštena terasa robne kuće na današnjem Kapucinskom trgu.

Grupa “Lord“  snimila je u bivšoj državi tri ploče, a Varaždinci još pamte njihove hitove Kristina, Nikada neću zaboraviti i druge. Mnogi se s nostalgijom sjećaju njihovih početaka 1976. godine, osobito gosti hotela „Istra” i posjetitelji manifestacija poput “Susreta mladih”.

Naime, članovi vokalno-instrumentalnog sastava „LORD” sedamdesetih godina prošlog stoljeća su svakog petka, subote i nedjelje svojom svirkom zabavljaji mlado i staro.

Prvu postavu činili su Mladen Putarek “Majk“, solo gitarista, Božidar  Šturm “Dado“, bas-gitara, Slavko Pomper, orgulje, i bubnjar Zdravko Maček“Mujc“.

U svega godinu dana postali su jedan od najpopularnijih sastava u gradu i osvojili brojne fanove, a za radio Zagreb  su već 1977. snimili jednu skladbu iz repertoara Carlosa Santane.

Kasnije su u bendu svirali Slavko Bregović, Gordan Sirovec, Branko Furijan, Nino Golob, a vokalna solistica bila je Karolina Frass (Putarek).

Ukoliko želite podržati “Lordove“ i pomoći im u pripremi koncerta, više detalja o svemu možete dobiti od Borisa Hercega na telefon 098/507-385.

Izvor:
Foto: Boris Herceg

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje