Povežite se s nama

Međimurje

Spremni za – let

Objavljeno:

- dana

LUDBREG

U Ludbregu za desetak dana počinje najveće ovogodišnje sportsko natjecanje u Varaždinskoj županiji: Svjetsko prvenstvo u zrakoplovnim modelima kategorije F3K, koje organiziraju poznati ludbreški Aeroklub “Rudolf Fizir”, Grad Ludbreg i Hrvatski zrakoplovni savez uz potporu Varaždinske županije.

Od 19. do 26. srpnja u centru svijeta natjecat će se predstavnici iz 33 zemlje iz cijelog svijeta, što znači 200 samih natjecatelja te još toliko članova njihovih pratnji, pa ne čudi što su smještajni kapaciteti u Ludbregu, ali i okolnim gradovima, Varaždinskim Toplicama, Prelogu, Đurđevcu i Varaždinu dva tjedna uoči natjecanja popunjeni! Na prvenstvu će i domaćini imati svoje predstavnike: Nikolu Frančića, Miljenka Frančića, Gregora Janžeka i Danijela Horvatića, koji su ujedno i članovi hrvatske reprezentacije.
– Riječ je o svjetskom natjecanju i dat ćemo sve od sebe, a želimo se pokazati i kao dobri organizatori, jer nije mala stvar biti domaćin svjetskog natjecanja – rekao je Frančić u ime domaćina na predstavljanju natjecanja u četvrtak u Ludbregu.

 

Samo natjecanje trajat će pet dana, a zbog velikog broja natjecanja leti se po grupama

Samo natjecanje trajat će pet dana, a zbog velikog broja natjecanja leti se po grupama.
– U grupi će biti po 15 pilota i svaki će morati odletjeti 20 letova. Dvanaest najboljih ulazi u finale koje se održava predzadnji dan natjecanja i finalisti kreću od nule. Imat će šest zadataka i onaj tko će najbolje to odraditi bit će pobjednik Svjetskog prvenstva – rekao je Filip Geci, jedan od organizatora natjecanja.

Uz Dane Svete Nedjelje Svjetsko prvenstvo najveći je turistički događaj ove godine u Ludbregu. Još prošle godine krenuli smo u razradu projekta i uložili znatna sredstva kako bismo se pokazali kao dobar domaćin. Pripreme letnog polja su pri kraju, a uredili smo i auto-kamp. Činjenica da su svi turistički kapaciteti popunjeni u Ludbregu i okolnim gradovima pokazuje da smo svi mi u ovom dijelu Hrvatske mali i moramo zajedno raditi na predstavljanju turističkih proizvoda. Nadam se da je ovo i jedan poticaj drugačijem promišljanju turizma i turističkih proizvoda u našem kraju – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.
I dožupan Alen Kišić slaže se da je je riječ o događaju koji će obilježiti ovu godinu.

– Mi ćemo, uz turističke znamenitosti kojima naša Županija obiluje i koje će natjecatelji i članovi ekipa posjetiti, imati i veliku korist u gospodarskom smislu, tako da smo prepoznali ovaj događaj, koji je nakon Švedske i Danske u jednoj maloj Hrvatskoj, maloj Varaždinskoj županiji i malom Ludbregu. To je velika stvar – rekao je Kišić.

F3K kategorija je kategorija rukom bacanih modela jedrilica koje se u zraku kontroliraju pomoću daljinskog upravljača. Pilot upravlja visinom i smjerom, a zanimljivo je da model jedrilice teži svega 300 grama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje