Povežite se s nama

Crna kronika

Problem nove sintetičke droge

Objavljeno:

- dana

OVISNOST

I u Varaždinskoj županiji velik problem predstavljaju nove, lako dostupne sintetičke droge, koje su prevladale na tržištu, istaknuto je na nedavnoj sjednici Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Varaždinske županije.

– Suzbijanje tih novih vrsta droga je poprilično teško, jer se spomenuta vrsta droga skriva kroz kojekakve razne oblike i teško se može otkriti. Problem je spora zakonska regulativa, kada se otkrije sadržaj nepoželjnih supstanci, osoba već može postati ovisna. Trenutno se radi na tome da se taj dio zakonske regulative riješi kako bi se što efikasnije i brže moglo pristupiti problemu – istaknuto je.

Kad je u pitanju zlouporaba droga u Varaždinskoj županiji, nastavlja se s pozitivnim trendom.

– Broj novoprijavljenih ovisnika u 2014. godini u odnosu na prethodne godine nije se značajno povećao. Štoviše, smanjuje se broj ovisnih o teškim drogama, konkretno o heroinu, dok je više prijavljenih ovisnika o „neopijatskim“ sredstvima – naveli su.

Inače, u varaždinskom Centru za prevenciju ovisnosti 2014. bilo je 257 liječenih ovisnika.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje