Povežite se s nama

U fokusu

Dio autoceste se urušio jer su se bušile rupe za kanalizaciju

Objavljeno:

- dana

AUTOCESTOM JOŠ UVIJEK JEDNIM PROMETNIM TRAKOM

U nedjelju u osam sati ujutro ponovno je uspostavljen promet na autocesti A 4 Zagreb – Goričan između Varaždina i Ludbrega, no samo jednim kolničkim trakom i to samo u smjeru Ludbreg – Varaždin,  dok je dionica od Varaždina do Ludbrega još zatvorena.

 Promet je prekinut još u utorak navečer zbog urušavanja dijela kolnika na 31. kilometru autoceste Goričan – Zagreb, između čvorova Varaždin i Ludbreg. 

”Vodeni” teren

– Do izvanrednog događaja je došlo prilikom izvođenja radova prolaska odvodnje otpadnih voda ispod trupa autoceste. Investitor radova je Općina Jalžabet, za potrebe poduzetničke gospodarske zone, a izvođač radova je Vodogradnja Varaždin – naveli su u utorak iz Hrvatskih autocesta.

Načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić pojasnio je da se na lokaciji gdje je došlo do urušavanja gradi kanalizacijska mreža koja vodi od Poduzetničke zone Jalžabet i još četiri naselja Općine prema kolektoru.

 

Otvoren je jedan kolnički trak i to u smjeru Ludbreg – Varaždin

– Riječ je o “vodenom” terenu. Na toj lokaciji podzemne vode su na dubini od metar i pol, a bušilo se na dubini od četiri metara. Podzemne vode i pijesak stalno su otežavali posao radnicima, voda se stalno ispumpavala, no uvjeti su bili teški. Još ranije su primijećene pukotine na konstrukciji autoceste, no od bušenja došlo je do ulegnuća terena i urušavanja.  Odmah smo reagirali. Zbog sigurnosti obustavljen je promet u oba smjera na autocesti te se prišlo sanaciji – rekao je Magić. Navodi da je projekte za sanaciju autoceste izradila zagrebačka tvrtka Eurokon. Projekti su odobreni od strane Hrvatskih autocesta, dok je radove na sanaciji obavila varaždinska Vodogradnja.

– Tijekom sanacije rupe su se zapunjavale betonom. Taj posao završen je u petak, a u subotu se beton sušio, kontrolirao se teren i u nedjelju je dobivena dozvola za puštanje u promet jednog kolničkog traka, ali samo u jednom smjeru – objasnio je načelnik Magić i dodao da je riječ o izvanrednom događaju na koji je bilo nemoguće utjecati, a odgovornost je preuzeo izvođač radova (Vodogradnja), koji je preuzeo sanaciju.  

Živčani vozači

Zbog zatvaranja dijela autoceste vozači koji su iz Zagreba putovali u Čakovec također su se s autoceste morali “skinuti” u Varaždinu. Zbog preusmjeravanja prometa na istočnoj varaždinskoj obilaznici stvarale su se gužve, osobito u jutarnjim i popodnevnim satima, kada su vozači putovali na posao, odnosno s posla, pa su mnogi gubili živce.  

Sanacija u planu ŽUC-a, no tek 2016.

Čitateljica iz Varaždinskih Toplica zabrinuta je za klizište na staroj cesti Varaždinske Toplice – Varaždin, u blizini OPG-a „Đurina hiža“. – Ondje se ne mogu mimoići dva vozila a da jedno ne sleti u provaliju. Svaki dan cestom prolaze školski autobusi, upozorila je. Isto je pitanje, uz iste argumente, spomenuto i na sjednici Gradskog vijeća prošlog tjedna. Gradonačelnica Goranka Štefanić rekla je da se radi o županijskoj cesti nad kojom Grad nema ingerenciju, ali da su iz Županijske uprave za ceste sanaciju tog klizišta uvrstili u poslovni plan za 2016. godinu. Ova vijest izazvala je burne reakcije oporbe. – Do 2016. godine tamo će sigurno netko poginuti, zaključili su oporbeni vijećnici. Gradonačelnica je odgovorila da Grad tu ne može apsolutno ništa, osim vršiti pritisak na ŽUC, s obzirom na to da se, ponovila je, radi o županijskoj cest.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje