Povežite se s nama

U fokusu

Hižak (HSS) će podržati Habuša zbog popravka krova na zgradi koja treba biti ispražnjena?!

Objavljeno:

- dana

ZAČUĐUJUĆI AMANDMANI NA PRORAČUN

Iako je bilo za očekivati da će varaždinski gradski vijećnici, posebno oni koji su stalno kritizirali rad gradske vlasti, amandmanima na prijedlog proračuna za 2016. pokušati preusmjeriti sredstva za rješavanje ozbiljnijih problema, to je zasad izostalo.

Objavljena su četiri amandmana, od čega onaj HSS-ovog vijećnika Mladena Hižaka predstavlja najveće iznenađenje.

Naime, predlaže da se osigura dodatnih 100.000 kuna za popravak krova i stolarije na zgradi Utočišta za žrtve obiteljskog nasilja Sveti Nikola.

U novi objekt Utočišta uložene tisuće kuna

Utočište djeluje u zgradi koja jest u lošem stanju, ali se još prije četiri godine trebalo preseliti u novi objekt u koji su uložene tisuće kuna! Prvi put je preseljenje bilo najavljeno za proljeće 2011. godine, nakon što je Grad renovirao novi objekt zahvaljujući donaciji od 30.000 američkih dolara iz Lionsove fondacije.

Od tada do danas kao da je vrijeme stalo, a nije pomoglo ni to što su 2013. osnivačka prava u omjeru 50 prema 50 posto prenesena na Grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

Pomaka nije bilo iako je gradonačelnik Habuš te 2013. izjavio da će se Dom „uskoro preseliti na novu lokaciju“.

Prošle godine je opet bilo najavljeno da će se ishoditi sva potrebna dokumentacija, no novi objekt i dalje zjapi prazan: u godinu dana u Gradu Varaždinu su uspjeli shvatiti samo to da zahtjev za izdavanje potrebnog rješenja ne trebaju predati oni, nego Utočište!

S obzirom na takvu situaciju, nije jasno zašto je HSS-ov Mladen Hižak zatražio dodatnih 100.000 kuna za propravak objekta koji bi, prema najavama iz Grada, trebao biti ispražnjen.

Kritizirao, a sada traži alibi?

No, što se krije iza tog amandmana, jasnije je kada se sadržaj poveže s kuloarskim pričama, prema kojima je HSS-ovac odlučio podržati Habušev proračun. Međutim, dosad je kritizirao gradsku vlast, posebno zbog nerješavanja baliranog otpada za koji Habuš ni u novom proračunu ne nudi realno rješenje.

Stoga je navodno, i to uz podršku Glavnog odbora gradskog HSS-a, odlučio podnijeti amandman koji će gradonačelnik prihvatiti, pa bi to bilo opravdanje za njegovu podršku proračunu.

Neslužbeno se može čuti da će HSS radije podržati gradsku vlast koju su kritizirali, nego riskirati prijevremene izbore i loš izborni rezultat.

I dok Hižak prije sjednice Gradskog vijeća nije htio reći kakav će stav imati prema proračunu, nezavisni vijećnik Marijan Cingula, još veći kritičar gradske vlasti, potvrdio je da će proračun podržati. Iako je to izazvalo nevjericu, Cingula je barem – ma koliko njegovi argumenti bili neuvjerljivi – javno potvrdio kako će glasovati.  

Ako Hižak namjerava podržati proračun, a ne želi iznijeti prave razloge, bilo bi za očekivati da se ne skriva iza dvojbenog amandmana, nego da barem smisli neku realniju izmjenu proračuna. Kako će glasovati, vidjet će se u ponedjeljak na sjednici Gradskog vijeća.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje