Povežite se s nama

Život i društvo

Europska komisija podržala projekt Općine Maruševec i mađarske Općine Hrvatski Židan

Objavljeno:

- dana

Od ukupno 65 zaprimljenih projektnih prijedloga iz Hrvatske, Europska komisija podržala 12 projekata među kojima i projekt Općine Maruševec i Općine Hrvatski Židan iz Mađarske pod nazivom „Jednaka moneta za jednake mogućnosti“.

– Radi se o projektu s kojim Općina Maruševec u suradnji s Općinom Hrvatski Židan želi osnažiti svoje građanstvo za proaktivno djelovanje u promišljanju o budućnosti koju žele u Uniji, ali i prednostima koje donosi uvođenje eura u Republiku Hrvatsku. Zajedno želimo osvijestiti lokalne zajednice o važnosti izražavanja stavova pojedinaca kako bi ih potaknuli na aktivniji i odvažniji stav u pogledu doprinosa u pitanjima od važnosti za Europsku Uniju u budućnosti – istaknuo je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, prilikom otvaranja pozitivne obavijesti dobivene od strane Europske komisije.

– U sklopu projekta planiramo održati radne i koordinacijske sastanke, početnu i završnu konferencija te okrugli stol na kojima će financijski stručnjaci upoznati građane o važnim aspektima uvođenja eura, kao i vizijama o budućnosti Europske unije, posebno nakon uvođenja eura, pojašnjava zamjenik načelnika Mario Klapša – ističući svoje zadovoljstvo što je Europska komisija prepoznala i podržala još jedan projekt Općine Maruševec.

– U zadnje dvije i pol godine pripremamo i prijavljujemo svoje projekte na raspisane natječaje raznih državnih i europskih institucija postupajući pažnjom dobrog gospodara. Razvoj Općine Maruševec ne možemo ostvariti oslanjajući se samo na vlastite ili državne proračunske mogućnosti ako želimo racionalno raspolagati proračunskim sredstvima, a u isto vrijeme zadovoljiti potrebe naših građana – naglašava Klapša.

O uspješnosti Općine Maruševec kod prijave projekata govori i činjenica kako je Europska komisija na početku migrantske krize 2017. godine podržala projekt „Uzroci, učinci i posljedice migrantskog vala na EU i uloga građana“, koji je potom u suradnji sa slovenskim partnerima Općina Maruševec uspješno provela, a kasnije se uspostavljanjem dugoročne suradnje i pobratimila s Općinom Rogatec.

U sklopu programa Europa za građane za Hrvatsku je tijekom 2019. za financiranje osigurano projekata osigurano 411,765 eura, što je u odnosu na 2018. godinu 40% više sredstava. Ukupno je prijavljeno 65 projektnih prijedloga iz Hrvatske, a udruge i druge neprofitne organizacije te općine i gradovi mogli su zatražiti sredstva za provedbu projekata na teme Europskog sjećanja te Demokratskog angažmana i građanskog sudjelovanja, u sklopu četiri natječaja koje je raspisala Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) iz Bruxellesa.

Osim Općini Maruševec, Europska komisija odobrila je projekte općinama Petrijanec, Sračinec, Cepin, Goričan, Koprivnički Ivanec te gradovima Ludbreg, Varaždin, Pregrada i Vodnjan.

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Lepoglavi proslava Dana OS RH uz tribine, vojnički grah, tamburaše…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Lepoglavi će se i ove godine obilježiti Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske te Dan otvorenih vrata Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Program će se održati u nedjelju, 19. svibnja, a počet će u 8 sati u Župnoj crkvi misom zadušnicom za poginule, zatočene, nestale i umrle branitelje.

Kod Spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u 9 sati bit će položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje s područja grada Lepoglave,  nakon čega će sudionici u koloni krenuti Ulicom hrvatskih pavlina prema gradskom parku kod Doma kulture, uz pratnju Limene glazbe Lepoglava.


Svečanost otvorenja održat će se u gradskom parku s početkom u 10 sati, a 15 minuta kasnije počet će tribina pod nazivom „Varaždinski kraj u Domovinskom ratu”.

U 11 će sati u gradskom parku početi druženje sudionika i posjetitelja uz vojnički grah i tamburašku glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje