Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Svečano promovirano 175-ero studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu!

Objavljeno:

- dana

U Centru za kulturu Čakovec, danas, 24. siječnja, u prijepodnevnim satima održana je 11. svečana promocija 175-ero stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja te 8. promocija stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Okupljene su najprije pozdravili i čestitali na uspjehu dekan Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan, župan Međimurske županije Matija Posavec, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu prof. dr. sc. Ivan Samardžić, a svečanost su uveličali i saborski zastupnici iz Međimurja Bernarda Topolko i Dražen Srpak.

– Iako smo prodekan i ja kratko na dužnosti, ponosni smo na sve ove godine rada našeg Veleučilišta. Posebno smo ponosni na to da je u 10 godina rada 1282 studenata obranilo svoje završne radove. Danas više od polovine svih studenata dolazi iz drugih krajeva Hrvatske. Aktivni smo i u europskim projektima, pokrenuli smo i znanstvenu akreditaciju Veleučilišta i s ponosom mogu reći da ćemo postati prva znanstvena ustanova u Međimurskoj županiji. Aktivni smo i na međunarodnoj sceni, u Erasmus+ projektima, ove godine potpisujemo ugovore sa svjetskim sveučilištima. Pred nama je i velik izazov. U postupku smo pisanja elaborata za tri nova studija, između ostalog i diplomskog studija Računarstva – istaknuo je dekan Klopotan, kojeg iznimno veseli što su studenti MEV-a vrlo dobro zapošljivi i priznati na tržištu rada.

– U ime vaših mentora, profesora, zaposlenika Veleučilišta i u moje osobno ime čestitam vam na ovoj funkciji. Čestitke i roditeljima koji su vas sve ove godine usmjeravali. Dragi promoventi, nastavite dalje učiti i istraživati i koristiti svoje potencijale da budete najbolji i postanite generacija koja će mijenjati svijet – poručio je sada već bivšim studentima dekan MEV-a.

Župan Matija Posavec istaknuo je da na ovaj trenutak promocije doista svi mogu biti ponosni.

– Danas je veliki dan za naše Međimurje i našu županiju. Obilježavati i slaviti 175 promovenata je velika čast i za cijelu Hrvatsku i našu znanost i obrazovanje, imati 175-ero mladih i obrazovnih ljudi koji imaju jedan polog znanja, stručnosti pa čak i iskustva studirajući na Međimurskom veleučilištu koje već sutra moraju primijeniti u svojoj okolini i svom životu, kao i na poslu kojem će obavljati. Na tome im doista čestitam jer taj put koji ste svi vi prošli zasigurno nije bio lagan. Život, a pogotovo studiranje, ima svojih uspona i padova, međutim danas ste došli do cilja, na ponos vaših roditelja, rodbine i prijatelja, kao i cijele zajednice. Budite ponosni i na sebe – obratio se mladima župan Posavec.

Čestitao je i Međimurskom veleučilištu, zahvaljujući kojem se u Međimurskoj županiji gradi već drugi znanstvenoistraživački centar, na međunarodnim suradnjama te svemu što su postigli bivša dekanica Nevenka Breslauer i sadašnji Igor Klopotan, kao i svi profesori koji doprinose tome da u Međimurju postoje takve institucije koje motiviraju mlade za postizanje znanstvene titule temeljem koje će učiniti Međimurje, ali i Hrvatsku boljim mjestom za život.

– Želim vam mnogo uspjeha, zdravlja i budite onaj stup, faktor zbog kojeg će optimizma i sreće naša sredina i zemlja biti bolje i kvalitetnije mjesto za život. Čestitam od srca – poručio je međimurski župan.

Foto i video

FOTO Gužve kod Arene Varaždin već traju, a razlog je glazba Aleksandre Prijović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Aleksandra Prijović danima puni dvorane diljem Hrvatske, pa i šire.

Varaždin nije iznimka jer se danas u Areni Varaždin održava prvi od njezina tri koncerta u ovom gradu.

Koncert počinje u 20 sati, ali gužve kod varaždinske Arene počele su već oko 19 sati. Publika uglavnom mlađe dobi željna je poslušati popularnu pjevačicu i njezine hitove.

Provjerite tko je sve krenuo na prvi koncert.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Uoči Dana planeta Zemlje održana Zelena čistka u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Općine Maruševec i Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, a uoči Dana planeta Zemlje, održana je eko-akcija Zelena čistka.

Cilj akcije bio je iz prirode ukloniti nepropisno odbačen otpad te time istaknuti važnost odgovornog postupanja s otpadom i utjecati na svijest djece i građana jer je briga o okolišu dnevni zadatak svakog pojedinca.

U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, članovi grupe mladih planinara koji su zajedno s voditeljicom Brankicom Vrbanec i ravnateljem škole Tomislavom Vincekom obišli i očistili okoliš oko triju škola na području Općine Maruševec, kao i prostor oko prometnica.

Zelenoj čistki organiziranoj u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec priključio se i načelnik Mario Klapša. Neodgovorno odbačen otpad kojeg su mladi aktivisti pronašli u prirodi na nekoliko lokacija zbrinut je u Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec kojega su učenici sa svojim voditeljima uz pomoć djelatnika Reciklažnog dvorišta i razvrstali.

U Reciklažnom dvorištu Općine Maruševec koje je sagrađeno i pušteno u rad 2022. godine građani mogu bez naknade dostaviti različite vrste opada, od baterija i žarulja do manjih količina građevinskog otpada, svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 do 16 sati, kao i prve subote u mjesecu od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje