Povežite se s nama

Međimurje

Kotoriba: Josipa Vugrinčića (94) razveselio rođendanski posjet

Objavljeno:

- dana

Josip Vugrinčić iz Kotoribe je 19. veljače proslavio 94. rođendan. Slijedom tradicije, tom su ga prigodom posjetili članovi župnoga Caritasa Kotoribe predvođenih župnikom vlč. Ivanom Kljunićem te Anom Kalinić i Terzijom Golubić.

Slavljenik je čestitare dočekao s velikom radošću, a posebno su ga ohrabrile i razveselile njihove riječi kojima su mu poželjeli puno zdravlja i zadovoljstva.

Posjeti ovakve prirode su uobičajena aktivnost ljudi koji u Kotoribi vode brigu o svojim najstarijim sumještanima. Povodom božićno-novogodišnjih blagdana Josipa Vugrinčića pohodili su i čelnici Općine Kotoribe. Josip je inače najstariji Kotoripčanin, dok Zlata Siladi s 98 godina nosi titulu najstarije Kotoripčanke.

Međimurje

Obavijest o početku priključenja na kanalizaciju u Goričanu – faza 1. prvi dio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Goričan obavijestila je da su Međimurske vode d.o.o. Čakovec započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Goričanu za fazu 1- prvi dio, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine.

Od utorka, 19.03.2024. godine (ovisno o vremenu) su u Goričanu predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i prikupljali potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za objekte, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja.

Kada s predstavnikom Međimurskih voda građani dogovore položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju).

Sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju održano je 13.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama društvenog doma Goričan, u razdoblju od 12 do 18 sati. Izvedba radova i priključak je besplatan za domaćinstva, dok će radove spajanja od kuće do priključka dogovarati i angažirati domaćinstva o svom trošku.

Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije.

Nastavite čitati

Međimurje

Ekipa OŠ Podturen u polufinalu natjecanja “Pametna pitanja za pametne glave”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ekipa OŠ Podturen u sastavu Dora Blažon, Iva Jalušić i Juraj Tot koju vodi vjeroučitelj Alen Sambolec plasirala se u polufinale natjecanja HKR-a “Pametna pitanja za pametne glave”.

U prvom susretu trećeg kola ova je ekipa poražena od ekipe OŠ Klanjec 11:17. U drugom susretu ekipa OŠ Podturen pobijedila je ekipu OŠ N. Hribara iz Velike Gorice 19:17.

U ponedjeljak, 6. svibnja, ekipa OŠ N. Hribara doživjela i drugi poraz, ovoga puta od ekipe OŠ Klanjec. Tako je ekipa OŠ Podturen zauzela drugo mjesto u svojoj skupini i plasirala se u polufinale.

Želimo im puno uspjeha u polufinalu i plasman u finale koji se održava u Zagrebu u studiju HKR-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje