Povežite se s nama

Sport

Iz ludbreškog Grafičara revoltirani: ” Dečki su živjeli košarku cijelu sezonu i ginuli, ovo je sramota!”

Objavljeno:

- dana

Zbog sprječavanja širenja koronavirusa, sukladno preporuci Civilnog stožera Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je u srijedu, 1. travnja, putem elektroničke sjednice donio Odluku o prekidu svih košarkaških natjecanja i završetku natjecateljske sezone 2019./2020..

U ligama koje vodi Hrvatski košarkaški savez neće se proglasiti prvak niti određivati poredak, a u sezoni 2020./21. u svakoj pojedinoj ligi nastupiti će isti klubovi koji su nastupali u sezoni 2019./20..

Vodstvo HKS-a, Komisija za sustav natjecanja te predstavnici klubova i ostalih košarkaških udruga posljednjih su tjedana bili u dnevnom kontaktu te je nakon ekstenzivnih konzultacija Upravnom odboru HKS-a upućen prijedlog odluke koji je jednoglasno prihvaćen.

Na tu odluku oštro su reagirali iz ludbreškog Grafičara.

– Mnogima je svejedno što se prvenstvo poništava, nama nije! Uložili smo ogromno truda, energije, dečki su dali sve od sebe, trenirali, odricali se, na kraju nešto je i koštalo. I ne samo seniori nego sve kategorije s trenerima. Ovako završiti prvenstvo četiri kola prije kraja je vrlo neočekivana i nespretna odluka– ističe revoltirani Siniša Beser, predsjednik Košarkaškog kluba Grafičar.

Dodao je da su tom odlukom HKS osakaćeni mali klubovi.

– Ukoliko ova odluka ostane na snazi ozbiljno ćemo razmotriti daljnji rad i natjecanja pod nadležnošću HKS-a. Ovo je sramotno i nije sportski niti je u cilju i interesu sportaša! Dečki koji su živjeli košarku cijelu sezonu i ginuli za boje kluba, srce davali na terenu da ovako budu nagrađeni –  sramota – dodao je Beser koji je predlagao da se nikakve odluke još ne donose jer još ima vremena.

– Naš je stav bio da se odigra pa makar i u lipnju. Kraj se uvijek stigne proglasiti ukoliko se ne stvore uvjeti za igranje. Barem u nižim ligama i u mlađim kategorijama ako je Premijer liga u problemu – zaključio je predsjednik KK Grafičar.

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje