Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju još jedna novozaražena osoba, test drugozaraženog prvi put negativan

Objavljeno:

- dana

Na konferenciji za novinare koja je održana u ponedjeljak, 6. travnja, Stožer civilne zaštite Međimurske županije javnost je upoznao s najnovijim informacijama povezanima s pandemijom koronavirusa u Međimurju i Hrvatskoj.

Javnosti se najprije obratio načelnik Stožera civilne zaštite MŽ, dožupan Josip Grivec:

– Uvažavaju se prijedlozi vezani uz otvaranje tržnica zbog lakše opskrbe građana. Već i prije smo poslali prijedlog vezan uz e-Propusnice da se Međimurje podijeli na tri dijela, u skladu s rasporedom policijskih postaja na području naše županije, unutar kojih bi se građani slobodno kretali. Pozivam naše građane da poštuju sve donesene mjere!

>> U Međimurju od subote dvije nove osobe zaražene koronavirusom!<<

Novozaraženi

– Obavještavamo javnost da je s današnjim danom u Međimurju detektirana još jedna osoba zaražena koronavirusom. Ona je bliski kontakt jedne otprije zaraženih osoba. Drugozaražena osoba je dobrog općeg stanja. Kontrolni nalazi su pokazali prvi negativni nalaz na virus. Na redu je epidemiološka služba koja će pronalaziti sve bliske kontakte novozaražene osobe. Od četiriju zaraženih osoba, tri su u istoj obitelji pa i to upućuje na važnost pridržavanja mjera i uputa. Fleksibilizirat ćemo rad tržnica i kretanja osoba među jedinicama lokalne samouprave, u vezi s tim smo uputili i apele Nacionalnom stožeru – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

– Novozaražena osoba zaražena je unutar obitelji, svi će njezini kontakti biti stavljeni pod zdravstveni nadzor. Na primjeru ove obitelji pokazuje se važnost samoizolacije, budući da bi krug kontakata bez samoizolacije bio puno veći. Zato sve molim da se tih mjera pridržavate – dodala je dr. med. Višnja Smilović, epidemiologinja sa Zavoda za javno zdravstvo MŽ.

Izbjegavati putovanja

Voditelj Službe za granicu Policijske uprave međimurske Krunoslav Fekonja apelirao je:
– Dosad smo evidentirali 49 slučajeva kršenja samoizolacije. Tijekom vikenda uputili smo apel građanima koji rade u inozemstvu da dobro promisle te izbjegavaju nepotrebna putovanja, budući da bi nakon povratka morali 14 dana ostati u samoizolaciji zbog čega se potencijalno ne bi mogli vratiti na posao. Molimo da se žitelji suzdrže i od većeg okupljanja zbog paljenja tzv. vuzmenki.

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Međimurje

Obavijest o početku priključenja na kanalizaciju u Goričanu – faza 1. prvi dio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Goričan obavijestila je da su Međimurske vode d.o.o. Čakovec započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Goričanu za fazu 1- prvi dio, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine.

Od utorka, 19.03.2024. godine (ovisno o vremenu) su u Goričanu predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i prikupljali potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za objekte, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja.

Kada s predstavnikom Međimurskih voda građani dogovore položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju).

Sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju održano je 13.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama društvenog doma Goričan, u razdoblju od 12 do 18 sati. Izvedba radova i priključak je besplatan za domaćinstva, dok će radove spajanja od kuće do priključka dogovarati i angažirati domaćinstva o svom trošku.

Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje