Povežite se s nama

Međimurje

Općina Orehovica: završeni radovi na izgradnji spojne ceste u Podbrestu vrijedni 1,8 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

U gospodarskoj zoni Podbrest završeni su radovi na izgradnji I. faze spojne ceste između županijske ceste ŽC 2038 i lokalne LC 20037. U prvoj fazi radova izgrađen je dio ceste koji se sastoji od prometnice dužine 827,81 metara i uzdužnih parkirališta s lijeve i desne strane.

Novoizgrađena parkirališta otvorila su potreban prostor uz groblje u Podbrestu. Uzduž prometnice u funkciji je 78 parkirališnih mjesta od čega su četiri za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Oborinske vode odvode se putem slivnika u projektiranu oborinsku odvodnju čime je osigurana funkcionalnost prometnice i parkirnih mjesta.

Radovi na izgradnji ceste započeli su krajem kolovoza 2019. godine. Ukupna vrijednost investicije, s provedenim nadzorom, iznosi gotovo 1,8 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 500.000 kuna, što je 28 posto ukupne vrijednosti, dok je preostali dio od gotovo 1,3 milijuna kuna osiguran u Proračunu Općine Orehovica.

Nastavak radova vrijednih 6,3 milijuna kuna

Ulaganje u komunalnu infrastrukturu u Gospodarskoj zoni Podbrest preduvjet je za gospodarski razvoj Općine Orehovica. U 2020. godini predviđen je nastavak radova na izgradnji ceste i uspostavi javne rasvjete na tom dijelu. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 6,3 milijuna kuna i prijavljen je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, od kojeg se traži sufinanciranje u iznosu od milijun kuna.

– S obzirom na nastalu situaciju s koronavirusom nadamo se da Ministarstvo neće odustati od sufinanciranja projekata, pogotovo od ovakvih koji su od značaja za gospodarski razvoj. Da bi se uspješno dovršio projekt izgradnje spojne ceste u izdvojenom području Gospodarske zone Podbrest, potrebno je ishoditi  dodatna sredstva, stoga je u planu prijaviti spomenuti projekt na još neki od raspisanih natječaja, a posebno se nadamo da će Ministarstvo poljoprivrede odnosno Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisati natječaj za Mjeru 7.2.2. – poručuju iz Općine Orehovica.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje