Povežite se s nama

Međimurje

FOTO III. OŠ Čakovec: učenici 3.a tematski dan u znaku uskrsnih običaja odradili na daljinu

Objavljeno:

- dana

Nastava na daljinu u 3.a III. osnovne škole Čakovec odvija se putem e-poruka i Viber-grupe. Učiteljice osmisle nastavne sadržaje, pošalju ih roditeljima koji zadatke redovno i odgovorno, nakon što ih učenici odrade, pošalju natrag na uvid.

– Nedostaju druženja u razredu, nedostaje što se ne vidimo… Ali učiteljice koje predaju u razrednom odjelu, uz podršku roditelja, našle su privremeno rješenje i za taj problem. Dogovorom svih triju učiteljica, vjeroučiteljice Martine Horvat, učiteljice Engleskoga jezika Dijane Oreški Vidović i razrednice Zdenke Novak, Veliki četvrtak osmišljen je kao tematski dan: Uskrsni običaji u mojoj obitelji i zavičaju. Aktivnostima se rado pridružila i učiteljica pripravnica Klara Kunčić – objašnjavaju iz III. OŠ Čakovec.

Od ponedjeljka do srijede sve nastavne predmete objedinjavala je tema Uskrs. Uz temeljitu pripremu, zadatak za četvrtak bio je jednim dijelom već odrađen.

No, najvažniji dio zadataka je tek slijedio: sudjelovati sa svojom obitelji u pripremi svega što obitelj njeguje za Uskrs.

– Već od ranih jutarnjih sati u četvrtak, u Viber-grupi zamirisale su primamljive štruce, fotografije obilnijega ručka kao pripreme za sutrašnji post, uređenje okućnice kao završetak zemljanih radova prije Velikoga petka, bogatstvo raznih domaćih kolača, a ispred tijesta učenici 3.a mlinčekom valjaju kolačiće, peku kruh, pletu pletenice… I tako su se čitav dan na fotografijama redala nasmiješena lica učenica i učenika s pregačama, kuhačama, mikserima i ostalim kuhinjskim rekvizitima – ističu iz Škole.

Mali kulinarski znalci nisu stali ni na Veliki petak. Izrada pisanica na međimurski način, kuhanjem u ljuski luka, bojanjem i ukrašavanjem raznim crtežima po uzoru na međimurske črne pisanice…ispunjavali su Viber-grupu. Na veliko iznenađenje svih, na Veliku subotu je grupu obasjalo svjetlo malih obiteljskih „vuzmenki“ i radost čestitaka koje su učenici izradili za svoj 3.a.

Pomaganjem u izradi obiteljskoga ručka i prekrasnim čestitkama pridružile su se i obitelji koje blagdane slave na drukčiji način. Budne oči učiteljica imale su pune ruke posla, trebalo je sve to lajkati i pohvaliti… Tako je 3.a prkosio virusu i uživao u virtualnom druženju, poštujući sve mjere Stožera, i onu najvažniju #Ostanite doma.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje