Povežite se s nama

Crna kronika

Prebili Josipa kod Ludbrega, ostavili ga u nesvijesti i ukradenih 600.000 kuna potrošili na provode

Objavljeno:

- dana

Varaždinski policajci riješili su važan slučaj razbojništva sa smrtnom posljedicom, koji se dogodio u Selniku kod Ludbrega.

>> Predstavili se kao policajci, namlatili Josipa kod Ludbrega i ukrali mu 600.000 kuna

Nakon brutalnog napada lažnih policajaca stariji muškarac je hospitaliziran zbog teških ozljeda glave, najprije u OB Varaždin, a zatim u bolnici u Klenovniku gdje je i preminuo 29. siječnja ove godine. Muškarac koji je preminuo zvao se Josip Horvat.

Napadači su muškarca ostavili teško ozlijeđenog. Ukrali su mu 600.000 kuna i pobjegli s mjesta događaja.

PU varaždinska je 25. lipnja dovršila opsežno šestomjesečno kriminalističko istraživanje.

– Moram pohvaliti sve policijske službenike koji su sudjelovali u istrazi – dodala je Sanja Karabegović, voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske.

U samoj istrazi obavljeno je 50 obavijesnih razgovora, pregledano je mnoštvo video materijala, a policija je pretražila 10 stanova i više vozila. Pretrage su obavljene na području Zagreba i uhićena su dva muškaraca, starosti 32 i 23 godine. Oni su u petak, 26. lipnja, predani pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Osim njih osumnjičena su još dva muškarca, od čega je jedan državljanin BIH, i obojica su u bijegu.

– Trojica su sa zagrebačkog područja i jedan je državljanin BiH. Novac koji su otuđili, s obzirom na životni stil, potrošili su na provode – dodao je Boris Divjak, voditelj odjela za obradu kriminaliteta Službe krim policije PU varaždinske.

Sva četvorica bit će prijavljena za kaznena djela teško ubojstvo iz koristoljublja i razbojništvo. No, postavlja se pitanje kako je ova četvorica znala da pokojni Josip kod sebe drži 600.000 kuna.

– Istraga se nastavlja u tom smjeru jer četvorica nemaju veze s ludbreškim područjem. Oni su stigli u Selnik ciljano te iskoristili praznik i mrak – zaključila je Karabegović.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje