Povežite se s nama

U fokusu

“Štromar tvrdio da će za bale osigurati 60 milijuna kuna, a Habuš sad Varaždince hoće zadužiti za 70 milijuna!”

Objavljeno:

- dana

NATALIJA MARTINČEVIĆ

– Svojim politikantstvom varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i župan Predrag Štromar išli su direktno protiv rješenja za balirani otpad, a sad nude zaduženje Varaždinaca za 70 milijuna kuna na 10 godina?! –  reagirala je predsjednica varaždinskih Reformista i gradska vijećnica Natalija Martinčević na jučerašnju najavu gradonačelnika Habuša. 

Naime, naveo je da je koncesionar – u zamjenu za odustajanje od tužbe – pristao spustiti cijenu odlaganja bala, pa Habuš namjerava Grad zadužiti za 70 milijuna kuna na rok od 10 godina uz tri posto kamate.

Martinčević je podsjetila  da je još 2014. amandmanom zatražila da se u državnom proračunu osigura 30 milijuna kuna za bale, neovisno o Fondu za zaštitu okoliša, ali je to opstruirao župan.

Megalomansko zaduženje

– Štromar je tada tvrdio da će on osigurati 60 milijuna kuna. Nije osigurao niti lipe, a kamoli 60 milijuna, kao što nije niti riješio problem smeća. Gradonačelnik Habuš svjestan je da nije u stanju riješiti problem smeća te da je nad Gradom Varaždinom nova tužba od strane koncesionara u visini od 96 milijuna kuna. Svjestan je i da njegovo „rješenje“ uz ovakvo megalomansko zaduženje znači i nove milijunske tužbe svih ostalih koji su se javili na natječaj za koncesiju, čije uvjete Habuš sada, nakon 3 godine mijenja – istaknula je Martinčević.

Poručila je da sigurno neće dozvoliti da „rezultate rada“ gradonačelnika Habuša stanovnici Varaždina osjećaju još deset godina otplaćujući dugove njegove nesposobnosti.

Ujedno je demantirala Habuševu tvrdnju da je u utorak održan sastanak međustranačkog vijeća svih stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću. Naime, vijećnica Reformista Natalija Martinčević, koja je ujedno i predsjednica varaždinske organizacije te stranke, poziv za sastanak uopće nije primila. 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje