Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinski predstavnici na susretu djece hrvatskih branitelja osvojili prvo mjesto

Objavljeno:

- dana

DRŽAVNO NATJECANJE I SUSRETI DJECE

U Savudriji se od 29. kolovoza do 1. rujna održalo već tradicionalno državno natjecanje i susreti djece hrvatskih branitelja koja su sudjelovala u finalnom sportskom i društvenom natjecanju.

Na “Susretima djece hrvatskih branitelja” sudjeluju djeca hvatskih branitelja u dobi od 7 do 16 godina starosti tj. ona koja su završila prvi razred osnovne škole pa do završenog prvog razreda srednje škole.

S područja svake županije može sudjelovati 21 dijete plus tri voditelja i koordinator, ukupno 25 sudionika po županiji.

Djeca su se natjecala u sportskim disciplinama, umjetničkim radionicama i društvenim igrama.

Od sportskih disciplina, za dječake mlađe i starije dobi organiziran je mali nogomet, a za ženske ekipe mlađe dobi graničari i odbojka za ženske ekipe starije dobi.

Umjetničke radionice odvijale su se u individualnim natjecanjima u sklopu likovne radionice, modeliranja i glazbene radionice mlađih i starijih kategorija, a društvene igre u pojedinačnim natjecanjima u Playstation 2, elektronskom pikadu i stolnom nogometu.

Varaždinska županija imala je najveći uspjeh u društevnim igrama osvojivši prvo mjesto u Playstation 2, izvjestili su iz županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Varaždinske županije.

Izvor: Arhiva RT
Foto:

U fokusu

Varaždinska županija ima ukupno 2116 nezaposlenih, a poslodavci najviše traže radnike u pogonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Krajem travnja 2024. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2116 nezaposlenih osoba.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 2,5 % ili za 55 osoba, a u usporedbi s travnjem 2023. godine broj nezaposlenih veći je za 16 osoba odnosno 0,8 %.

Tijekom travnja evidentirano je 318 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavila se 250 osoba, iz drugog oblika rada jedna, iz redovnog obrazovanja pet, a iz neaktivnosti 62 osobe.

Također, tijekom ovogodišnjeg travnja prijavljeno je 780 slobodnih radnih mjesta, što je za 11,5 % (101 slobodno radno mjesto) manje nego u proteklom mjesecu te 14,9 % (101 slobodno radno mjesto) više nego u istom mjesecu prošle godine.

Najtraženija zanimanja tijekom travnja 2024. godine bila su radnik na proizvodnoj liniji (tražilo se 70 djelatnika), prodavač (34), čuvar (32), radni za pomoć u kući (30) i telefonist (28).

Tijekom travnja 2024. godine, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposleno je ukupno 256 osoba na temelju radnog odnosa. To je 4,5 % manje nego u prethodnom mjesecu i 13,3 % više nego u istom mjesecu prošle godine. Iz evidencije PU Varaždin tijekom travnja 2024. godine također je zaposleno 36 osoba na temelju drugih poslovnih aktivnosti.

Stopa nezaposlenosti prema administrativnim izvorima za Varaždinsku županiju za travanj bila je 2,9, a za Hrvatsku je viša i iznosi 5,5.

Nastavite čitati

U fokusu

Pala odluka da se u Varteksu prekida štrajk, radnici nastavljaju s radom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Samostalni radnički sindikat Varteks donio je u srijedu, 15. svibnja, odluku kojom prekidaju štrajk radnika Varteksa s jučerašnjim danom, objavili su iz Sindikata te su poručili da od srijede radnici nastavljaju s radom.

Navodi se da je sindikat takvu odluku donio nakon što je zajamčena isplata neisplaćenih plaća svim radnicima, a koje će biti isplaćene iz fonda Agencije za osiguranje radničkih tražbina, piše 24sata.hr.

Pozitivno je djelovalo i postavljanje nove uprave Varteksa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje