Povežite se s nama

Sport

GRK Varaždin 1930 novu sezonu u Premijer ligi otvorili pobjedom

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

GRK Varaždin pobijedio je ekipu Spačve iz Vinkovaca  34:30 (17:13).

„Obnovljeni“ Dabrovi bez problema su na otvorenju sezone došli do pobjede. Vinkovačka Spačva ipak nije bila (pre)ozbiljan protivnik odličnoj Vujovićevoj momčadi. Konačna pobjeda od 34:30 mogla je biti i veća.

Silovito su domaći krenuli. Poveli 3:0, pa 4:1, a onda malo stali, dali gostima gostima da dođu do zraka i u dva navrata stigli su na „minus jedan“. No bilo je to kratkog daha. Očito odlično pripremljeni Dabrovi dodali su samo malo više gasa i lako pobjegli na veću razliku. Recimo u 23. minuti bilo je 16:10, nakon čega je trener gostiju pozvao minutu odmora. Pomoglo mu je tek toliko da njegovi igrači prvo poluvrijeme završe sa solidna četiri gola zaostatka.

Nastavak tekme u istom ritmu. Varaždin i dalje silovit, jak, ali i pomalo i brzoplet, bez problema je držao prednost od četiri, pet golova. Prednjačili su sjajni Jura Vidaček, koji je imao šut 7/7, i pivac Marin Šipić, također stopostotan u realizaciji (6/6). Od novodošlih jedino se „iskazao“ Ljaljek sa 5 golova, dok se možda više očekivalo od Obranovića. No tek je početak prvenstva. Malo jači ispit od ovog današnjeg Varaždin će imati u subotu, 1. listopada, u 19 sati, kada će ugostiti Poreč.

GRK Varaždin – Spačva 34:30 (17:13)

Varaždin – dvorana na Dravi. Gledatelja: 100. Suci: Glavinić, Veraja.
GRK Varaždin: Špikić (14), Meštrić (2), Šipić 6, Zobec 4, Trojko 1, Vidaček 7, Šuker, Tokić 6, Ljaljek 5, Huđ 4, Hirš, Levak, Dunato, Obranović 1, Vincek, Grbac.
Spačva: D. Stojanović (10), T. Stojanović, Jurić 1, Karaula 4, Androš, Jurić 2, Nađ 2, Tomas 2, Marko Mišić, Nedić 1, Zegarac 5, Mile Mišić 9, Babić 4, Vukušić.
Sedmerci: Varaždin 1/2, Spačva: 2/2. Isključenja: Varaždin 8 min., Spačva 6 minuta.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Varteks slavio u Beletincu u prvoj finalnoj utakmici Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Beletincu je u srijedu, 15. svibnja odigrana prva finalna utakmica Županijskog nogometnog kupa. Varteks je slavio protiv Bednje s 2:1.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledatelja na igralištu kod mosta. Susret je bio visokoga tempa, svaki start bio je na nož, a na kraju se ključnom pokazala bolja fizička pripremljenost Varteksa koji se natječe u 3. NL Sjever.

Pod kraj susreta nogometaše Bednje, koji drže 4. mjesto Elitne ŽNL, hvatali su grčevi. No, u prvom dijelu Beletinčani su bili bolja momčad i to kapitalizirali pogotkom Vinka Horvatića u 8. minuti.

Već u četvrtoj minuti drugog dijelaVarteks je izjednačio preko Dejana Glavice koji je realizirao kazneni udarac. Slavlje Bumbarima i veselje White Stonesima donio Renan golom u 86. minuti.

Uzvratni finalni susret igra se na stadionu Sloboda 5. lipnja u 18 sati.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Neki su govorili da nismo ambiciozni, a sada smo vrlo blizu našeg cilja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 17. svibnja u 18 sati otvaraju pretposljednje, 35. kolo SuperSport HNL-a kod Istre 1961.

Varaždinci taj susret dočekuju nakon dvije uzastopne pobjede, i to protiv Hajduka 1:0 te Rijeke 3:1.

– Prije susreta s velikom trojkom nitko nas nije vidio na 6. mjestu. Čeka su nam neki spočitavali da smo neambiciozni. Eto tu smo, blizu našeg cilja – ističe trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić.

Puljani su u prošlom kolu odigrali 1:1 s Hajdukom.

– Čeka nas zahtjevna utakmica. Istra igra živ, agresivan nogomet s puno trke. Moramo odgovoriti na te zahtjeve, no dvije pobjede u zadnja dva kola daju nam zapravo da se i u Puli nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić koji neće moći računati na kartoniranog Vukčevića, ozlijeđenog Jelenića, Lesjak je s ekipom Druge gimnazije u Kini na Svjetskom prvenstvu srednjih škola, dok je pod upitnikom i Dabro.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje