Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Otvoren dječji vrtić „Dječja mašta“ – prvi vrtić za darovite na području predškolskog odgoja u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Oko 70 mališana jedna je dočekalo otvorenje novog objekta dječjeg vrtića „Dječja mašta“ u Čakovcu. Za njih je na raspolaganju 750 kvadratnih metara uređenih prostora koji čine prostrane igraonice za djecu sa zasebnim izlazima na terase i dvorište, polivalentna dvorana, klimatizirane prostorije te specijalizirana didaktika i oprema.

S obzirom na to da Dječji vrtić „Dječja mašta“ u Međimurju djeluje već 26 godina te kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete rada, otvorenje novog, vlastitog objekta logičan je rezultat osuvremenjivanja i ulaganja u rani i predškolski odgoj i obrazovanje, istaknuto je na otvorenju održanom u petak, 11. rujna.

– Tijekom niza godina djelovanja profilirali smo se u sveobuhvatan centar za razvoj, odgoj i obrazovanje naših najmlađih. Ovaj objekt je kruna našeg rada te našim korisnicima možemo pružiti viši standard i veću kvalitetu rada po najvišim sigurnosnim i pedagoškim standardima – kazala je ravnateljica „Dječje mašte“ Grozdana Žagar.

Novi objekt suvremen je po načinu izgradnje – korišten je princip modularne gradnje uz korištenje posebnih materijala poput ograde od reciklirane plastike. „Dječja mašta“ je od 2013. godine uključena u međunarodni program Eko škole te je dobitnica zelene zastave i certifikata International Eco-schools. Uz 350 kvadratnih metara unutarnjih prostora, vrtić ima 700 kvadratnih metara vanjskih prostora namijenjenih isključivo djeci, kako bi mogli boraviti na svježem zraku u svim vremenskim uvjetima.

Osim ulaganja u objekte, stručni tim dječjeg vrtića Dječja mašta kontinuirano radi i na implementaciji programa za rad s djecom. Na otvorenju ih je predstavila stručna suradnica Julija Kukec, magistra psihologije i jedina obrazovna specijalistica za rad s darovitom djecom u Međimurskoj županiji.

Provode sve programe javnih potreba, Program za okoliš i održivi razvoj, posebne programe prema interesima djece, a za svoj rad u ožujku ove godine primili su i međunarodno priznanje – postali su prva Europska točka za darovite na području predškolskog odgoja u Međimurskoj županiji.

– Svako ulaganje u dječje vrtiće i predškolske ustanove je benefit za lokalnu zajednicu i podizanje kvalitete života naše sredine. Dodana vrijednost ovog projekta je činjenica što je ovo jedini vrtić u Međimurju koji je europska točka za darovite na području predškolskog odgoja, no naš cilj je da to ne bude i jedini takav vrtić na području županije – poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom simboličnog rezanja vrpce s ravnateljicom Žagar i zamjenikom gradonačelnika Grada Čakovca Zoranom Vidovićem, čime je dječji vrtić „Dječja mašta“ i službeno otvoren.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje