Povežite se s nama

Sport

Samir Toplak: Osijek ne smije i ne može biti energičniji od nas

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina u nedjelju, 20. rujna, na stadionu Varteksa od 19.05 sati dočekuju Osijek.

Još su svim navijačima Varaždina svježa sjećanja na posljednji međusobni susret istih ekipa u kojem su Toplakove trupe slavile s 1:0.

Ovaj put Osijek u Varaždin stiže s novim trenerom Nenadom Bjelicom.

– Nova utakmica, nova sezona. Osijek sigurno dolazi s većim elanom i energijom. Mi smo ekipa koja sada ima glavu i rep. Ako ćemo biti pravi, možemo se nadati pozitivnom rezultatu uz podršku naše publike – rekao je Samir Toplak, trener Varaždina kojem će to biti 250-ta utakmica u 1. HNL kao treneru.

– Sada sam među četiri u 1. HNL. Bilo bi lijepo pobjedom proslaviti jubilej – dodao je Toplak koji muku muči sa stavljanjem sastava, naročitih problema ima u zadnjoj liniji budući da su ozlijeđeni Ivan Novoselec i Nikola Tkalčić.

– Imamo puno problema s ozljedama, ali morat ćemo se prilagoditi – poručio je Toplak.

Osijek u Varaždin dolazi nakon poraza od Basela u drugom pretkolu Europske lige od 2:1.

– Osijek ne smije i ne može biti energičniji od nas. Ako ćemo biti labavi, njihov umor neće dolaziti do izražaja i bit ćemo u problemima – istaknuo je Toplak koji je jedva dočekao publiku na stadionu.

Naime, od 5. kola 1. HNL dozvoljena je publika na stadionima, ali smije biti popunjena jedna trećina kapaciteta stadiona.

Sport

Poznata satnica finala Županijskog kupa u kojem se susreću Varteks i Bednja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Određen je raspored odigravanja dviju finalnih susreta Županijskog nogometnog kupa, u kojima se susreću Bednja i Varteks.

Naime, iste ekipe finale su igrale prije dvije sezone kada je Varteks slavio s minimalnih 1:0.

Finalne utakmice igraju se 15. svibnja i 5. lipnja. U prvoj utakmici (srijeda, 15. svibnja) u 17:30 domaćin je Bednja, a u drugoj 5. lipnja u 18 sati Varteks na stadionu Sloboda.

Dodajmo da su obje ekipe plasmanom u finale osigurale nastup u pretkolu Hrvatskog Kupa.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka daje nam za pravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon pobjede na Poljudu protiv Hajduka 1:0, nogometaše Varaždina u 34. kolu čeka susret s Rijekom. Utakmica se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa.

Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kao igrač je bio član Rijeke.

– To je grad koji živi za nogomet. Publika je na Rujevici zbilja 12. igrač, a što se Rijeke tiče ona je napravila odličan posao ove sezone – ističe Šafarić.

Naime, Rijeku čekaju i dvije finalne utakmice Hrvatskog kupa. Hoće li možda trener Sopić odmarati neke prvotimce protiv Varaždina?

– Ne znam. Utakmica protiv Dinama ih je fizički i emocionalno ispraznila. Ponekad igrači koji su manje igrali, bolje reagiraju od ovih standardnih nakon takvih utakmica. Rijeka stvarno ima širinu, tako da je to njihova prednost. Hoće li u napadu igrati Marić, Obregon ili Ivanović sasvim je svejedno. No, naša pobjeda protiv Hajduka daje nam zapravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić kojem će za susret protiv Rijeke nedostajati ozlijeđeni Jelenić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje