Povežite se s nama

Međimurje

JU “Međimurska priroda” i CZP “Med dvemi vodami”: natječaj na temu “Priroda Hrvatske”

Objavljeno:

- dana

Imate program na temu hrvatske prirode? Predstavite ga “med dvemi vodami”!

Izložbe fotografija, književne i putopisne večeri, predstavljanje knjiga, filmske i video projekcije, koncerti, plesne i kazališne predstave, performans i instalacije na otvorenom te slični umjetnički programi na temu “Priroda Hrvatske”, svoj termin, prostor i publiku mogu imati tijekom 2021. u Centru za posjetitelje “Med dvemi vodami” Križovec.

Do 23. listopada

Javna ustanova za zaštitu prirode “Međimurska priroda” i Centar za posjetitelje “Med dvemi vodami” Križovec raspisuju natječaj za društveno-kulturne i umjetničke programe na temu “Priroda Hrvatske”. Sudionicima i izvođačima programa osiguravaju se besplatan termin i korištenje prostora unutar Centra, ali i prostore u okolišu na Trgu međimurske prirode te svu dostupnu tehničku opremu. Izvođačima je na raspolaganju mini kino-dvorana kapaciteta do 50 sjedećih mjesta uz mogućnost filmskih i video projekcija. Dvorana je pogodna za prezentacije, izložbu, manje predstave, radionice i sl. Odabire se deset programa s terminom izvedbe u 2021. (osim u srpnju i kolovozu).

Uz pomoć u organizaciji i promociji programa u tiskanim i elektroničkim medijima, svakom izabranom programu daje se financijska potpora od 500 kuna. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju pojedinci, udruge, društva, institucije i ostale zainteresirane privatne i pravne osobe s područja Republike Hrvatske. Natječaj je otvoren 30 dana, od 23. rujna (Međunarodnoga dana rijeke Drave) do 23. listopada. Program za krajnje korisnike mora biti javan i besplatan. Prijave mogu uključivati izložbe fotografija, književne i putopisne večeri (predstavljanje knjiga), filmske i video projekcije, koncerte, plesne i kazališne predstave, performans na otvorenom te instalacije na otvorenom. Zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa svi prijavitelji se upućuju predložiti programe koje je moguće realizirati uz eventualna epidemiološka ograničenja. Prijave pristigle nakon roka prijave te prijave koje nemaju ispunjena obavezna polja u prijavnici i obavezne priloge neće se razmatrati.

FOTO: Silvio Benč

– Ako u roku od triju radnih dana od slanja vaše prijave ne dobijete potvrdu o zaprimanju, kontaktirajte nas. Kontakt za sva pitanja vezana uz prijave i natječaj šaljite na e-poštu: [email protected] – kažu iz Centra za posjetitelje.

Javna ustanova “Međimurska priroda” i CZP “Med dvemi vodami” pridržavaju prava korištenja predanih materijala u svrhu promoviranja programa u svim tiskanim i elektroničkim medijima, katalozima, pozivnicama, web stranici, društvenim mrežama i sličnog. Rok za objavu rezultata je (najkasnije) 20. studeni 2020. godine.

Članovi komisije za odabir radova su stručni djelatnici Međimurske prirode iz domene zaštite prirode, marketinga i dizajna. Odluka će biti objavljena na službenoj internet stranici Međimurske prirode www.medjimurska-priroda.info, na kojoj možete pronaći i više detalja o samom natječaju.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje