Povežite se s nama

Međimurje

Uključite se u treći fotografski natječaj “Jesen u LAG-u ‘Mura-Drava’”

Objavljeno:

- dana

Lokalna akcijska grupa “Mura-Drava” otvara fotografski natječaj „Jesen u LAG-u ‘Mura-Drava’“ te poziva sve zainteresirane sudionike da se uključe i pošalju svoje fotografije koje odgovaraju navedenoj temi.

Fotografije mogu uključivati prirodu, tradiciju, kulturnu baštinu, poljoprivredu, turizam i ostale kategorije koje na najbolji način mogu prikazati ljepotu „jesenjeg ugođaja“ područja LAG-a. Natječaj je otvoren od 19. listopada do 16. studenoga.

Kako je tema fotografskog natječaja „Jesen u LAG-u Mura-Drava“, pozivaju se sudionici da pošalju vlastitu interpretaciju zadane teme, a najvažniji uvjet je da poslane fotografije obuhvaćaju područje LAG-a, odnosno područja Grada Preloga i općina Orehovica, Goričan, Donji Kraljevec, Sveta Marija, Donji Vidovec, Kotoriba, Donja Dubrava ili Legrad. Pristigle fotografije koristiti će se u svrhu promocije i jačanja prepoznatljivosti područja. Sudionici natječaja mogu biti sve osobe koje se amaterski ili profesionalno bave fotografijom, bez obzira na prebivalište, spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, starije od 18 godina, a svaki sudionik ima pravo poslati tri fotografije. Fotografije se šalju na adresu elektroničke pošta [email protected] s naznakom lokacije na kojoj je fotografija snimljena, imenom, prezimenom i adresom autora, godinom rođenja, adresom elektroničke pošte te brojem telefona. Propisana veličina fotografije je min. 2000 px po širini. Prijavljene fotografije moraju biti u JPG ili JPEG formatu. Autori/ice nagrađenih fotografija biti će zamoljeni/-e dostaviti ih u punoj rezoluciji. Obrada fotografija dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Sva autorska prava na poslane fotografije ostaju u vlasništvu autora, ali LAG “Mura-Drava” zadržava pravo korištenja svih prijavljenih fotografija te se obvezuje da će prilikom objavljivanja svih prijavljenih fotografija u tiskanom i elektronskom izdanju, fotografije potpisivati imenom i prezimenom autora. Pristigle fotografije ocjenjivat će Povjerenstvo za ocjenjivanje fotografija, a tri najbolje ocijenjene fotografije biti će nagrađene košaricama domaćih proizvoda lokalnih proizvođača, članova LAG-a.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje