Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju evidentirano 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo MŽ, danas je evidentirano 13 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa u Međimurskoj županiji, priopćio je 26. listopada Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Testirano je 229 osoba. U mjeri samoizolacije se trenutno nalaze 1173 osobe. Do sada je ukupno uzeto 11.966 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec u ovom su trenutku hospitalizirana 32 pacijenta pozitivna na virus COVID-19, od kojih je još uvijek jedna osoba na respiratoru.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije jutros je održao sastanak s predstavnicima sportskih udruga i klubova na kojem je dogovorena zajednička suradnja vezana uz sprječavanje širenja virusa COVID 19.

Predstavnici zajednica sportova i sportskih udruga i klubova vodit će računa o poštivanju svih epidemioloških mjera i maksimalno pojačati kontrolu vezanu uz poštivanje uputa i mjera koje je donio Nacionalni Stožer civilne zaštite RH, između ostalog, da se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja.

Zajednički cilj je senzibilizirati sve dionike društvenog života kako bi se u narednim danima smanjio broj oboljelih osoba virusom COVID 19.

Dom zdravlja Čakovec uspostavio je call centar na broju 372-372, koji je dostupan od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 15 sati na koji se mogu dobiti sve informacije vezane uz novonastalu situaciju. Građani također mogu nazvati Upravni odjel Međimurske županije na telefone 374-064 ili 374-035 za sva ostala pitanja.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno pridržavanje mjera, nošenje maski i održavanje fizičke distance. Unatoč trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, poštivanjem spomenutih mjera i vlastitom odgovornošću možemo smanjiti broj pozitivnih osoba na virus COVID 19 u narednim danima.

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Međimurje

Na radost najmlađih obnovljeno dječje igralište u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Nedelišće nastavlja dokazivati svoju posvećenost najmlađim sugrađanima kroz kontinuirano unapređenje dječjih igrališta i stvaranje sigurnih, modernih i zabavnih prostora za igru.

Nedavno obnovljeno dječje igralište u Ulici Slavka Kolara sada je službeno otvoreno i spremno za igru naših najmlađih sugrađana.

Ovo igralište je opremljeno potpuno novim i sigurnim igralima koja uključuju ljuljačke, tobogan, penjalice i mnoge druge atraktivne sadržaje. Djeca sada imaju priliku uživati u kvalitetnom provodu na svježem zraku, u okruženju koje je dizajnirano da potiče njihovu kreativnost i fizičku aktivnost.

Općina Nedelišće poziva sve roditelje i djecu da dođu i isprobaju nova igrala te zajednički provedu vrijeme u igri i druženju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje