Povežite se s nama

U fokusu

Trebaju li se pacijenti bojati loših lijekova i uskraćivanja pregleda kod bolničkih specijalista?

Objavljeno:

- dana

NAJNOVIJA ZDRAVSTVENA REFORMA

Jesu li krvni tlak i šećer u granicama normale, 67-godišnja umirovljenica Marija Majer prošli tjedan došla je provjeriti u ordinaciju svoje obiteljske liječnice dr. Zrinke Huđek Leskovar u Vinici. Umirovljenica boluje od povišenog krvnog tlaka i dijabetesa, a pred njom je operacija krvnih žila kod vaskularnog kirurga u Općoj bolnici Varaždin.

Budući da je početkom ovog mjeseca Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uveo novi model upućivanja pacijenata na specijalističke preglede, pretrage, ambulantno liječenje i hospitalizaciju, za drugu operaciju gospođa Marija dobit će drugačiju uputnicu.

Uputnice od A do D

Na njoj će biti oznaka „B“, koja označava da je riječ o upućivanju na bolničko liječenje.

S oznakom „A“ označene su pak uputnice za konzilijarnu zdravstvenu zaštitu, u što spadaju i dijagnostičke pretrage, s oznakom „C“ one za kompletnu ili hitnu specijalističku zdravstvenu zaštitu, dok se “D” odnosi na ambulantno liječenje, što podrazumijeva manje operativne zahvate poput skidanja madeža, fizikalne terapije ili kemoterapije.

“Pacijenti se ne moraju bojati lošeg lijeka, jer su svi s liste HZZO-a prošli potrebnu zakonsku registraciju”

– Ne znam za nove uputnice, jer nisam pratila što se događa u zdravstvu. Kod svoje doktorice rješavam sve, a jedino ako je u pitanju teži zdravstveni problem moram ići u Varaždin – rekla nam je Marija Majer.

To je i jedan od ciljeva najnovije HZZO-ve reforme, kojom, napomenuli su, žele rasteretiti bolnice, smanjiti liste čekanja i uštedjeti proračunski novac.

Posebno su istaknuli da od ovog mjeseca postavljanje dijagnoze, liječenje i praćenje kroničnih bolesti prelazi „u ruke“ obiteljskih doktora. Oni odlučuju i o bolovanjima.

Specijalisti u bolnicama će kao i dosad moći dati preporuke o daljnjoj obradi, terapiji ili lijeku, ali konačnu odluku donosi obiteljski liječnik.

“Za obiteljske doktore nema puno promjena”

Dr. Zrinka Huđek Leskovar, koja je predsjednica županijske podružnice Koordinacije obiteljske medicine (KoHOM), kaže da se njihov posao nije puno promijenio.

– Na nove uputnice smo se u ova prva tri dana već naviknuli pa mogu reći da ova reforma samo naglašava pravila koja su vrijedila i dosad. Liječnici opće/obiteljske medicine su i dosad liječili pacijente, brinuli se o bolovanjima i racionalno propisivali terapiju – rekla nam je specijalistica obiteljske medicine u srijedu.

Ističe da su specijalisti obiteljske medicine educirani te imaju znanja i vještine brinuti se o najčešćim kroničnim bolestima, a to su povišeni krvni tlak, šećerna bolest, astma i kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB).

– Posebno želim naglasiti da se pacijenti ne trebaju bojati da će im biti uskraćena potrebna dijagnostička obrada ili specijalistički pregled za bolesti za koje su naši kolege u bolnicama usko specijalizirani. Naša zadaća je da pacijentima pružimo najbolju moguću skrb uz racionalnu terapiju, ali i racionalnu dijagnostiku – napominje dr. Huđek Leskovar.

Odgovornost i na pacijentima

Kao što smo naveli, specijalist u bolnici i dalje može davati preporuke za uvođenje ili izmjenu lijeka, ali se od njih traži navođenje generičkog naziva lijeka, gdje god je to moguće. To znači da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zahtijeva da se navede naziv djelatne tvari, a ne ime lijeka određenog proizvođača. Kada obiteljski liječnici pacijentu izdaju recept, to mora onaj najjeftiniji na tržištu. Ako će propisati skuplji lijek, to će morati obrazložiti.

– Pacijenti se ne moraju bojati lošeg lijeka, jer su svi lijekovi uvršteni na listu HZZO-a prošli potrebnu zakonsku registraciju – kaže dr. Huđek Leskovar.

No u praksi se u svim ordinacijama još uvijek ne provodi zahtjev za prepisivanjem najjeftinijeg lijeka. To će biti moguće najkasnije do kraja ovoga mjeseca do kada proizvođači programske podrške u sve programe, koji se koriste u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, ugrade nove tražilice lijekova.

Kako će sve zamišljeno funkcionirati u praksi, tek će se vidjeti, a uz to je nužno promijeniti zakonske odredbe vezane za prepisivanje lijekova.

– Ako je cilj reforme promjena stavova i percepcije o obiteljskom liječniku, te racionalizacija i preuzimanje odgovornosti za troškove svih čimbenika u zdravstvenom sustavu, a uz nas obiteljske liječnike, kolege iz bolnica i HZZO, to su i pacijenti, onda mi u Koordinaciji hrvatske obiteljske medicine takvu reformu pozdravljamo – zaključila je dr. Zrinka Huđek Leskovar.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

U grahu pronađena polovica mrtvog štakora, Konzum je proizvod povukao iz prodaje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U konzervi smeđeg graha pronađena je polovica – štakora! Tvrdi to kupac koji se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije.

– Potrošač je taj nemili slučaj uredno reklamirao Konzumu koji mu (još kao ni nama) nije odgovorio. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda.

Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva – kažu iz “Halo, inspektore”.

Reagirali su iz Konzuma te su proizvod povukli s polica.

– Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje.

Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju.

Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila [email protected] – odgovorile su Korporativne komunikacije Konzuma za Danicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje